TOP RECEPT

Nježna, kremasta i puna čokoladnih jaja: Ova savršena torta za Uskrs izazvat će oduševljenje

Nježna, kremasta i puna čokoladnih jaja: Ova savršena torta za Uskrs izazvat će oduševljenje
16.04.2022.
u 15:16
Pogledaj originalni članak
Postoji li bolja slatka i proljetna kombinacija od torte s jagodama i mascarpone sirom? Ako ovoj slatkoj priči dodate i uskršnja čokoladna jaja, dobit ćete savršen recept za tortu koja će biti prava zvijezda bogatog uskršnjeg stola

Sočna i kremasta torta desert je s kojim ne možete pogriješiti ako želite oduševiti baš svakog člana obitelji ovog Uskrsa. No, osim okusa, slasni zalogaji mame nas i svojim izgledom pa je dekoracija također važna stavka prilikom pripreme deserta. Food blogerica Nina Mrvica ima sjajan recept za nježnu, kremastu tortu sa svježim jagodama i dekoracijom o kojoj će se još dugo pričati.

Potrebni sastojci:

Za biskvit:

  • 240 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 220 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 2 jajeta (L veličina)
  • 1,5 žličicu ekstrakta vanilije
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 195 ml mlijeka

Potrebni sastojci za kremu: 

  •  400 g mascarpone ili sirnog namaza po izboru
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 g svježih jagoda
  • M&M uskršnja čokoladna jaja

Priprema:

Započnite s pripremom biskvita. Pravi slastičari će znati – za početak je važno zagrijati pećnicu, u ovom slučaju na 180 stupnjeva. Dok se pećnica grije, izvadite dva kalupa promjera 20 centimetara i na dno svakoga postavite papir za pečenje čije ćete rubove namastiti.

Maslac rastopite na vatri i ostavite ga po strani da se malo ohladi. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj kiselo vrhnje i mlijeko. Kada smjese budu gotove, ostavite ih po strani.

U posudi električnog miksera metlicom izradite šećer, rastopljeni maslac, jaja i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte pola smjese mlijeka i vrhnja pa miksajte srednje jakom brzinom, a zatim dodajte brašno i preostalo mlijeko i vrhnje. Sve povežite mikserom pa smjesu ravnomjerno podijelite u dva kalupa, oko 380 g po kalupu.

Torta uskrsno jaje

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nina Mrvica

Biskvite pecite 25 do 30 minuta, odnosno, dok čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha. Kada budu pečeni, ostavite ih desetak minuta u kalupima, a potom ih prebacite na rešetku dok se potpuno ne ohlade.

Za to vrijeme pripremite kremu od mascarponea. U posudu miksera stavite vrhnje za šlag. Miksajte ga jednu minutu pa dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije te nastavite lagano miksati dok se šećer ne poveže s vrhnjem. Dodajte mascarpone ili sirni namaz po izboru i miksajte kremu još nekoliko minuta na najjačoj brzini, dok ne postane čvrsta i svilenkasta. Nakon toga operite jagode, odstranite im peteljke te ih izrežite na manje komadiće.

 
 
 
 
  
 
 
 

Kada je sve spremno, možete krenuti sa slaganjem torte i njezine dekoraciju. Odaberite najljepši pladanj za torte koji imate i na njega postavite prvi biskvit. Namažite ga kremom od mascarponea pa po njoj rasporedite narezane jagode. Preklopite drugim biskvitom i cijelu tortu obložite kremom. Za kraj tortu ukrasite M&M čokoladnim jajima u proljetnim bojama. Krenite od dna, a nakon što ste napravili cijeli krug, krenite s drugim redom i tako dok ne dođete do vrha torte. Od ostatka jaja napravite malu hrpicu na vrhu torte.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.