FIPA

Njemačka zauzima sedmo mjesto po visini ulaganja u BiH

Njemačka zauzima sedmo mjesto po visini ulaganja u BiH
29.09.2017.
u 12:23
Pogledaj originalni članak

Njemačka zauzima sedmu poziciju po visini ulaganja u BiH sa uloženih 560 milijuna KM, a među najznačajnije njemačke investicije spadaju Haidelberger Zement AG-Tvornica cementa d.d. Kakanj, Messer Gresheim Haft., te Xella International, istaknuto je tijekom sastanka direktora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordana Milinića s rukovoditeljem Ekonomskog odjela veleposlanstva SR Njemačke u BiH Sebastianom Dammom.

Milinić je predstavio nadležnosti FIPA-e, aktivnosti koje provodi na promociji zemlje i investicijsknih projekata, te pružanju podrške stranim investitorima od registracije tvrtke do implementacije projekta.

Govoreći o promotivnim aktivnostima, istaknuo je da je FIPA tijekom 2017. realizirala nekoliko posjeta njemačkim kompanijama u okviru Outreach kampanje u Minhenu, da je sudjelovala na poslovnim susretima u Berlinu, ističući predstojeću posjetu sajmu Expo Real Minhen od 4. do 6. listopada ove godine, te gospodarske susrete s njemačkim investitorima planiranim za kraj listopada u Stutgartu.

Što se tiče rezultata Outreach kampanje koja je bila fokusirana na prezentiranje mogućnosti za ulaganje u poljoprivrednom sektoru BiH, najavljen je posjet njemačkog investitora BiH radi razgovora o investiranju. Kada je riječ o sajmu Expo Real Minhen, dogovoreni su sastanci s njemačkim gospodarstvenicima i investitorima radi razgovora o mogućnostima ulaganja u BiH.

FIPA će pojačati promotivne aktivnosti prema njemačkim investitorima u suradnji s Veleposlanstvom Njemačke u BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.