Denis Lasić

Ništa Vladi još službeno nije došlo od Turkish Airlinesa

Ništa Vladi još službeno nije došlo od Turkish Airlinesa
21.04.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na nedavnom sastanku s izaslanstvom Turske najavio je mogućnost ponovne suradnje Turkish Airlinesa s BH Airlinesom. Međutim, resorni ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić u razgovoru za N1 kazao je da nema nikakvih kontakata s turskom kompanijom.

“Sve su vam to naglabanja. Ništa službeno nama nije došlo. Te neke ideje koje nastanu na marginama sastanaka su postale zamarajuće. Ili nešto službeno i konkretno ili se kanite ‘mrtvaca’. BH Airlines je otišao u stečaj, spasili smo radnike i neku imovinu”, kazao je Lasić za N1.

Prema njemu, dubioze su nastale pod velikom ingerencijom nekadašnjeg angažmana Turkish Airlines. “To je velika kompanija, možda vodeća u svijetu. Zašto je tada otišlo u krivom smjeru, ne znam. Kod nas se samo priča u današnjem vremenu, a kad su nastale dubioze? I tada je bio neki direktor, neki NO, ministar, Vlada. Turkish Airlines ili bilo tko drugi imat će od nas vjetar u leđa da oživimo u nekoj drugoj formi, neki novi BH Airlines”, kazao je Lasić.

Zvizdić je ranije rekao kako je turski zrakoplovni prijevoznik spreman da se razgovori obnove te vide novi modeli suradnje i da je siguran da će vrlo brzo doći do prvih kontakata između Turkish Airlinesa i Vlade FBiH, te da je sasvim siguran da će to ići u pozitivnom smjeru. Zrakoplov BH Airlinesa posljednji put je sletio na bh. tlo u ljeto prošle godine. S motorom ovog zrakoplova ugašena je nada za opstanak kompanije. Trenutačni dug premašuje 40 mil. KM. Mnogi zaposlenici napustili su državu i sreću našli u velikim zrakoplovnim kompanijama.

Mnogi za propast BH Airlinesa krive tursku kompaniju koja je 49% vlasništva napustila 2012. bez obrazloženja. Za njima su ostali dugovi, loše linije i 2 skoro nefunkcionalna zrakoplova. Povratkom bh. predstavnika s poslovnog foruma iz Ankare vraćena je i priča o BH Airlinesu. Pojedinci novi interes turske kompanije vide u borbi da kontrolu letova sa sarajevskih zračnih luka, ali i putnike, vrati u svoje ruke.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.