RAK BiH

Ništa od nižih cijena razgovora

Ništa od nižih cijena razgovora
12.01.2016.
u 08:48
Parlament BiH prije više od šest mjeseci zadužio je RAK da u roku od 90 dana uskladi cijene mobilnih usluga s onima u regiji, međutim to se nije dogodilo
Pogledaj originalni članak

Iako je Zastupnički dom Parlamenta BiH zaključio da građani BiH plaćaju najviše cijene mobilnih usluga u regiji i zadužio Regulatornu agenciju za komunikacije da cijene tih usluga uskladi s onima u regiji, od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa.

U analizi Regulatorne agencije za komunikacije BiH, o kojoj će u utorak raspravljati zastupnici Zastupničkog doma parlamenta BiH, između ostalog se navodi da operateri mobilne telefonije u BiH i svijetu na maloprodajnim tržištima nude široku paletu različitih usluga i tarifnih mogućnosti koje nije moguće uspoređivati. 

"U pogledu ocjene ponuda operatera mobilne telefonije u BiH i zahtjeva za njihovo usklađivanje sa zemljama u okruženju, Agencija je stajališta da primjena mjera baziranih na metodi uspoređivanja uvjeta na maloprodajnom tržištu u ovom slučaju nije prikladna i da ne može dati odgovarajuće rezultate", navodi se u analizi RAK-a dostavljenoj paralmentu BiH.

Inače, parlament BiH prije više od šest mjeseci zadužio je RAK da u roku od 90 dana uskladi cijene mobilnih usluga s onima u regiji, međutim to se nije dogodilo, a RAK ni u roku od 180 dana nije bio u stanju da provesti ovaj zaključak.

Pred sjednicu Zastupničkog doma parlamenta BiH zasjedalo je i Povjerenstvo za promet i komunikacije, koje je zaključilo da je nedopustiv odnos RAK-a prema parlaamentu BiH, pišu Nezavisne. 

Mladen Bosić, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma parlmenta BiH, tijekom rasprave na sjednici Povjerenstva naglasio je da RAK mora da štiti interese građana, a ne mobilnih operatera u BiH koji se ponašaju na izrazito monopolistički način, jer pružaju najskuplje usluge u regiji. 

Predrag Kovač, v.d. direktora RAK-a, koji je imenovan prije desetak dana, rekao je kako prihvaća obveze koje su stavljene pred RAK, ali da ne želi komentirati rad Vijeća RAK-a u prethodnom razdoblju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.