isprobajte

Nikad jednostavnije pizza-rolice: Gotove za čas i svima fine

Foto: shutterstock
Nikad jednostavnije pizza-rolice: Gotove za čas i svima fine
23.01.2022.
u 09:03
Pogledaj originalni članak

Pizza-rolice od lisnatog tijesta punjene šunkom, sirom i pasiranom rajčicom brzo su gotove i super su za druženja navečer, ali i doručak ujutro. 

Trebate samo nekoliko sastojaka i ne trebate mijesiti tijesto, što svakako smanjuje vrijeme pripreme.

Ako baš želite, lisnato tijesto možete zamijeniti onim za pizzu, a tu smo ideju čuli od jedne naše čitateljice koja ih radi s gotovim lisnatim kad nema previše vremena i s domaćim za pizzu kad je raspoložena za mijesiti tijesto, piše Index.hr.

Sastojci

1 paket svježeg lisnatog tijesta (275 g)

150 g šunke po izboru

150 ml pasirane rajčice

80 g polutvrdog sira (gauda), naribana

70 g mozzarelle, naribane

origano

jaje

Priprema

1 Razmotajte tijesto

Na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi razmotajte lisnato tijesto. 

2 Premažite i napunite

Tijesto ravnomjerno premažite pasiranom rajčicom, ostavljajući otprilike 1 cm od rubova tijesta prazno. Na rajčicu poslažite šunku po izboru, po njoj naribajte gaudu, a zatim pospite naribanu mozzarellu. 

3 Zarolajte

Tijesto zarolajte po širem djelu i prebacite u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnulo i lakše rezalo. Izvadite tijesto i narežite na kriške debljine 2,5 cm. 

4 Pecite

Rolice prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pazite da ostavite malo razmaka između svake rolice pri slaganju na lim.

Razmutite jaje i pomoću kista premažite svaku rolicu. Pospite origanom po ukusu. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta ili dok rolice ne dobiju zlatnu boju. 

5 Poslužite

Ostavite da se kratko ohlade, a zatim ih poslužite s umakom po izboru. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.