Crnadak:

Nije bitan Milorad Dodik, važna je RS

Nije bitan Milorad Dodik, važna je RS
14.01.2016.
u 13:44
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je danas da je RS važna i važnija od svakog pojedinca, pa i Milorada Dodika.

Crnadak je na pres-konferenciji u Banja Luci rekao da Dodik „nije bitan“, već RS.

Ističići da se nastavlja „Dodik šou“, Crnadak smatra da razlog „pobješnjenog Dodika“ to što su PDP i Savez za promjene „razbili određeni ekskluzivitet koji je Dodik napravio sa Srbijom, Rusijom, ali i Srpskom pravoslavnom crkvom“.

On je kazao da i Srbija i Rusija jednako posmatraju i Dodika i zvaničnike Saveza za promjene.

Crnadak je ponovio da je korupcija u BiH veliki problem i da će nastaviti da na to upozorava.

-Novo Vijeće ministara BiH je odlučno da se konačno počne s borbom protiv kroupcije i ta volja je već demonstrirana. Nije mi jasno zašto se Milorad Dodik prepozna svaki put kada neko govori o borbi protiv kriminala i korupcije, rekao je Crnadak ističući da on u svojim razgovorima s stranim zvaičnicima ne vodi nikakvu kampanju protiv predsjednika RS-a.

Uvjeren je da postoji istina da vlast u RS ima plan za obračun s opozicijom u tom entitetu.

Smatra i da je aktuelna vlast „pripremila određene pojedince koji su na sve spremni,  kako bi za koji mjesec produžili vlast režima u RS“.

Govoreći o nedavnoj posjeti Velikoj Britaniji, rekao je da je to bila veoma važna posjeta jer je učvršćena podrška Velike Britanije na evropskom putu BiH.

Također, prenijeto je opredjeljenje BiH za provođenje neophodnih ekonomskih reformi, te borbu protiv korupcije, ali to ne može uspjeti ako svako ne bude radio svoj posao.

-Uloga entiteta i države mora biti precizno definisana, ponovio je Crnadak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.