ZDRAVLJE

Naše tijelo `mijenja se` u proljeće. Evo kako...

Naše tijelo `mijenja se` u proljeće. Evo kako...
30.04.2019.
u 07:47
U nama se javlja svjež nalet energije dok se naš organizam prirodno počinje regenerirati i oslobađati od nakupina masnoće i toksina.
Pogledaj originalni članak

Proljeće…čim spomenemo tu riječ osjećamo radost. 

Nije ni čudo jer je proljeće magično i prekrasno sezonsko doba kada priroda buja, cvjeta i pomlađuje se svugdje oko nas. S obzirom da smo neodvojivi od prirode, tako i mi osjećamo promjene iznutra.

U nama se javlja svjež nalet energije dok se naš organizam prirodno počinje regenerirati i oslobađati od nakupina masnoće i toksina. Tromost i melankolija se povlače pred sunčanim danima, a jačaju vedrina i optimizam koji obnavljaju našu mentalnu i duhovnu snagu.

Tijekom proljeća naše tijelo se prilagođava vlažnom vremenu, sve snažnijim sunčevim zrakama, većim temperaturama, promjenama tlaka zraka i pojačanim peludom u zraku.

Koliko će te promjene utjecati na nas, ovisi isključivo o našem zdravlju. Svaka sezona ima svoje odlike, a kroz svaku sezonu vladaju određene biološke energije koje su kombinacije 5 elemenata – zemlja, zrak, voda, vatra i eter.

Kombinacijom tih 5 elemenata nastaju 3 temeljne biofiziološke energije – Vata, Pitta i Kapha. Vata, Pitta i Kapha energije se ispoljavaju u prirodi kroz cikluse sezonskih promjena, dnevnog ritma, a tako i u ljudskoj fiziologiji zbog čega čine svakog od nas jedinstvenim.

Ako je naše zdravlje oslabljeno, u sezoni proljeća ispoljavaju se neželjeni simptomi: proljetni umor, depresija, tromost, manjak koncentracije, suha, ispucala koža, masne naslage, usporena probava, oslabljeni imunitet, prehlade i alergije.

ako možemo iskoristiti ovu proljetnu sezonu te regenerirati svoje tijelo uz savjete koje nam nudi drevna ayurveda,pročitajte na portalu Kreni zdravo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.