Jelka Milićević

Naplatom poreza na dobitke u igrama na sreću povećati javne prihode

Naplatom poreza na dobitke u igrama na sreću povećati javne prihode
10.04.2016.
u 08:14
Ministrica kaže da su financijski efekti usvajanja Zakona o igrama na sreću bili vidljivi već u četvrtom kvartalu prošle godine kada je zabilježen porast prihoda od igara na sreću za više od 16 milijuna KM
Pogledaj originalni članak

Federalno ministarstvo financija provodi aktivnosti na pripremi nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak.

- Na taj način stvorile bi se pretpostavke za povećanje obima naplate javnih prihoda po osnovu naknada za priređivanje RNG klađenja kao i poreza na dobitke ostvarene učešćem u igrama na sreću – potvrdila je u izjavi za Fenu zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Nakon razmatranja Informacije o efektima implementacije novog Zakona o igrama na sreću, Vlada Federacije BiH je zaključila da resorno ministarstvo pripremi i u proceduru uputi zakonske izmjene.

- One se predlažu u dijelu koji uređuje vrstu i visinu mjesečnih naknada koje su obavezni plaćati priređivači igara na sreću i klađenja, kao i način oporezivanja svih dobitaka od igara na sreću, pojasnila je Milićević.

Ministrica napominje da su financijski efekti usvajanja Zakona o igrama na sreću bili vidljivi već u četvrtom kvartalu prošle godine kada je zabilježen porast prihoda od igara na sreću za više od 16 milijuna KM.

Primjena Zakona trebala bi dovesti do uspostave efikasnog i pouzdanog sustava nadzora i kontrole cjelokupnog poslovanja i ostvarenog prometa priređivača igara na sreću.

- Za njegovu potpunu implementaciju moramo uraditi još čitav set pravilnika – poručila je zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.