Hrvatski narodni sabor

Napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, napad je na državnu instituciju

Napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, napad je na državnu instituciju
02.10.2016.
u 20:19
Stranke HNS-a osuđuju ovaj čin gdje se na brutalan način pokušava primijeniti sila kako bi se promijenila volja građana općine Stolac na demokratski vođenim izborima, priopćeno je
Pogledaj originalni članak

Vođeni demokratskim načelima, a poštivajući Izborni zakon Bosne i Hercegovine i izbornu šutnju koja je trajala do 19.00 sati, HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora oštro osuđuju napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac, kao i nasilno ponašanje na biračkim mjestima u općini Stolac.

- Stranke HNS-a osuđuju ovaj čin gdje se na brutalan način pokušava primijeniti sila kako bi se promijenila volja građana općine Stolac na demokratski vođenim izborima. Živimo u vremenu kada se borimo da pokrenemo Bosnu i Hercegovinu na njenom putu k Europskoj uniji, a ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju unazad. Napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, napad je na državnu instituciju, bez obzira o kome se radi, navode iz HNS-a. 

- Hrvatska demokratska zajednica BiH i stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor traže od mjerodavnih institucija da osobe koje su prouzročile ovakvo ponašanje napadajući predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, a samim time i državu BiH, snose posljedice predviđene zakonom, a sve hrvatske građane u općini Stolac na staloženost i Hrvatski odgovor političkim i demokratskim sredstvima, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.