Ljubav je pobjedila

Nakon šest dana zakašnjenja, rodan Klepetan se napokon vratio svojoj Malenoj po četrnaesti put

Nakon šest dana zakašnjenja, rodan Klepetan se napokon vratio svojoj Malenoj po četrnaesti put
31.03.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji rodan na svijetu vratio se u svoje gnijezdo u Brodskom Varošu. Klepetan je ove godine kasnio punih šest dana, više nego ikada prije, pa su brojni fanovi diljem svijeta strahovali hoće li se uopće vratiti. Riječ je, naime, o tridesetak godina staroj ptici, pa je bojazan da neće uspješno prebroditi 13 tisuća kilometara dug put s dalekog afričkog juga iz godine u godinu sve veća. Ipak, ljubav je i ovaj put pobijedila.

Jučer oko 13 sati Klepetan se četrnaesti put vratio svojoj Malenoj koja ga je sve vrijeme uzbuđeno čekala. Čim ga je ugledala, odmah mu je doletjela u susret. Umirovljeni domar područne škole Stjepan Vokić, koji čuva Malenu sve ove godine, nije krio zadovoljstvo.

- Iščekivao sam zajedno s Malenom, ali nisam bio nervozan i tužan. Sve su to prirodni zakoni, čovjek je tu nemoćan. Ipak, sve vrijeme vjerovao sam da će se Klepetan vratiti. Kao i prijašnjih godina, pripremio sam mu dobrodošlicu s kantom ribe i svježom vodom za okrepu - sretan je Stipa. Proteklih dana Stipu su zvali sa svih strana, svi su pitali je li se Klepetan vratio i zašto nije. Domar koji već dva desetljeća skrbi o rodi slomljenog krila Malenoj i njezinu rodanu samo je slijegao ramenima. Nije im mogao ništa odgovoriti, znao je da prirodni zakoni odlučuju o svemu. Mučila ga je neizvjesnost, i sam je pomišljao na najgore. Ipak, na kraju se sve sretno završilo.

- Znao sam da će doći. Nikad još nije iznevjerio Malenu. Iako joj je nekoliko mužjaka pokušalo sletjeti u gnijezdo, ona ih je uporno odbijala. Čekala je svog Klepetana i dočekala - rekao je Vokić. Klepetan je prošao “pakao” iz Afrike do Slavonskog Broda sudeći po izgledu jer je bio prljav i umoran od puta. Nakon što se pozdravio s Malenom, odletio je u svoje drugo gnijezdo na vrhu škole gdje se odmara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.