Alen Šeranić

Najviše zaraženih je od 30 do 45 godina, to je najugroženija populacija

Najviše zaraženih je od 30 do 45 godina, to je najugroženija populacija
26.06.2020.
u 21:28
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić, je rekao, kako ga zabrinjava epidemiološka situacija, u smislu porasta broj zaraženih koronom.

“Dobro u ovoj činjenici jeste da je broj osoba koja se smještaju u bolnicu stabilan i većinom se to drži na nekoj razini kao u cijelom ovom tjednu – plus jedan ili dva pacijenta, manje ili više. I ono što je dobro, što pratimo kroz rezultate i izvještaje koji se rade na klinikama, je da se radi o osobama koji su s lakšim simptomima ili bez simptoma”, naveo je Šeranić za N1. 

“Vjerojatno to ima povezanosti s tim što je većina osoba koja su sada zaražene koronavirusom u ovom posljednjem razdoblju starosti od 30 do 45 godina. Radi se o radno sposobnom, mlađem stanovništvu, što naravno odmah ukazuje kako se treba razmisliti o mjestima gdje se zaražavaju i shodno tome usmjeriti mjere”, pojasnio je. 

Istaknuo je kako se mora pooštriti rad inspekcijskih organa, rad komunalne policije, kako bi se smanjio virus unutar te populacije koja je sada najugroženija.

Što se tiče otvorenog javnog prostora, podsjetio je kako maske nisu obavezne, ali su obvezne i na otvorenom za osobe koje boluju od kronične bolesti ili koje su oboljele od neke akutne respiratorne bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.