Obilne kišne padaline

Najveća materijalna šteta usljed nevremena u Teočaku i Sapni

Najveća materijalna šteta usljed nevremena u Teočaku i Sapni
12.06.2023.
u 11:59
Pogledaj originalni članak

Protekli vikend bio je izuzetno težak za stanovnike Tuzlanske županije zbog obilnih kišnih padalina koje su prouzročile formiranje bujičnih potoka. 

Županijski stožer Civilne zaštite Tuzlanske županije zaprimio je prijave o poplavama, plavljenjima stambenih i poslovnih objekata, uništavanju putne infrastrukture, poljoprivrednih usjeva…

Najteža situacija bila je u općinama Sapna i Teočak. U Sapni je došlo do plavljenja 15-ak stambenih objekata, a u prekidu je bila putna komunikacija Kalesija – Sapna, te alternativni put preko Međeđe. Ekipe putne operative su u međuvremenu deblokirale putne pravce, ali se vozačima savjetuje oprezna vožnja zbog nanosa šljunka i drveća po kolniku.

U općini Teočak najteže je bilo u mjesnim zajednicama Sniježnica i Ogorelica, a poplava je ušla u prostorije Osnovne škole Teočak u centru općine. Štete su ogromne, a stanovnike najviše brinu najave novih kišnih padalina.

Na području Gračanice došlo je do plavljenja regionalne ceste Gračanica – Srnicem, a Varoški potok je usljed izlijevanja pričinio velike materijalne štete.

U Tuzli je prijavljeno plavljenje dvorišta i pomoćnih objekata u naseljima Solina i Breške, kao i lokalnih puteva u Solini, Breška, a i Donjoj Grabovici.

Na području općine Živinice poplavljeni su objekti u naselju Suha i to apoteka i tržni centar te dva stambena objekta.

Usljed obilnih padalina pokrenula su se i klizišta u Gračanici na lokalitetu Bijela i Tuzli u ulici Armije R BiH. U Gradačcu su prijavljeni odroni na prometnicama u naselju Zelina Srednja i Jelovče selo.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.