BASKIJSKI CHEESECAKE BY LE KOLAČ

Najukusniji kolač od sira po receptu jednog od najboljih hrvatskih slastičara

Foto: Le Kolač
Foto: Le Kolač
Foto: Le Kolač
23.02.2023.
u 08:20
Sigirno pamtite kako nam je genijalni Rober Hromalić olakšao teške dane u doba izolacije darujući nam neke od svojih omiljenih recepata. Danas smo se prisjetili nama najdražeg i odmah se bacili na posao.
Pogledaj originalni članak

Recept se sastoji od klasičnih sastojaka za cheesecake, ali razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi kojom se postiže naizgled "zagorena" korica.

Foto: Le Kolač

Foto: Le Kolač

Basque Cheesecake

Sastojci:

  • 282 g krem sira (Philadelphia, ABC, Vivis... bilo koji krem-sir koji možete naći u maloprodaji)
  • 130 g kristal šećera
  • 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
  • 14 g glatkog brašna
  • 2 g soli
  • 2 jaja
  • 200 g slatkog vrhnja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Za to vrijeme mikserom povežite krem-sir, šećer i vaniliju, za to će vam biti potrebno nekoliko minuta.  Zatim dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati. Dodajte suhe sastojke i na kraju slatko vrhnje. Zagrijte pleh u pećnici. Smjesu prebacite u kalup promjera 18 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta, ne dulje – kada je gotov, cheesecake treba imati smeđu koricu, ali se i dalje treba "treskati". Sredina treba ostati kremasta. Kada je kolač gotov, prije posluživanja dobro ga ohladite u kalupu.

Foto: Le Kolač

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.