Gradnja dionice autoceste

Najpovoljnija ponuda za Počitelj - Zvirovići stigla iz Azerbajdžana i Kine

Najpovoljnija ponuda za Počitelj - Zvirovići stigla iz Azerbajdžana i Kine
20.07.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Azerbajdžansko-kineski konzorcij Azvirt Limited Liability Company i Power Construction Corporation of China Ltd predao je najpovoljniju ponudu za izgradnju poddionice Počitelj - Zvirovići na koridoru Vc.
Tu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Adnan Terzić. U sjedištu Autocesta Federacije BiH u Mostaru otvorene su pristigle ponude, nakon čega je natječajno povjerenstvo detaljno provjerilo pristiglu dokumentaciju, a uslijedit će odabir izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor. Kako doznaje Klix, konzorcij tvrtki iz Azerbajdžana i Kine imao je najnižu ponudu, a slijede ga Strabag AG and Euro-Asfalt d.o.o. (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Fernas & Ozgun Insaat (Turska) i na kraju China Gezhouba Group Company Limited (Kina).
Poddionica Počitelj - Zvirovići duga je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekti na njoj su most Počitelj (945 metara), petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna - Domanovići i magistralne ceste M17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Procijenjena vrijednost radova je 100 milijuna eura. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci. Izgradnja poddionice financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenoga s Europskom investicijskom bankom (EIB), priopćeno je ranije iz Autocesta FBiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.