Vlada FBiH

Najniže mirovine veće za 3,2 posto

Najniže mirovine veće za 3,2 posto
22.02.2019.
u 12:44
Pogledaj originalni članak

Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj sjednici donijela Odluku kojom utvrđuje povećanje iznosa najniže mirovine za 3,2 posto, počevši od 1. siječnju 2019. godine.

Za realizaciju te odluke, koja stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u "Službenim novinama FBiH", zadužen je Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Odluka je donesena nakon što je Federalni zavod MIO 8.1.2019. godine dostavio obrazloženje u kojem je navedeno da je trenutno financijsko stanje ovog zavoda veoma povoljno, sa izraženim pozitivnim trendovima.

Federalna vlada je utvrdila odgovore na dodatna pitanja Upitnika Europske komisije i informaciju o njihovim pripremama i finalizaciji, o čemu će Ured Vlade FBiH za europske integracije obavijestiti Direkciju Vijeća ministara BiH za europske integracije.

Danas je izmijenjena Odluka o visini i načinu plaćanja naknade za pokriće troškova kontrole kvalitete određenih proizvoda pri uvozu i izvozu. Na taj način je ukinuta naknada za kontrolu kvalitete koju obavljaju organi Federalne uprave za inspekcijske poslove - Federalnog tržišnog inspektorata, smanjena visina naknade koju naplaćuju kontrolne kuće sa 30 KM na 20 KM, te izmijenjeno definiranje pojma pošiljka, pod kojom će biti podrazumijevana sva roba u jednom prijevoznom sredstvu (sva roba u kamionu, vagonu, kontejneru i drugo).

Vlada Federacije BiH danas je Dragana Lukača, na osobni zahtjev, razriješila dužnosti direktora Federalne uprave policije u sastavu Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, s danom 28.1.2019. godine, kada je podnio ostavku. Sa istim datumom mu je oduzet čin glavnog generalnog inspektora policije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.