U zadnji trenutak

Nagli obrat! Štrajk kontrolora leta otkazan nekoliko minuta prije ročišta

Nagli obrat! Štrajk kontrolora leta otkazan nekoliko minuta prije ročišta
20.07.2022.
u 11:41
Pogledaj originalni članak

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) najavio je za četvrtak, 21.srpnja, štrajk zbog preoptrećenosti kontrolora letenja i manjka stručnog kadra. Hrvatska kontrola zračne plovidbe tražila je sudsku zabranu štrajka kontrolora leta, a odluku je danas trebao donijeti Građanski odjel zagrebačkog Županijskog suda. No došlo je do naglog obrata, baš prije samog ročišta stigla je informacija da je štrajk otkazan, a iz Sindikata su poručili da će dati šansu novim razgovorima s Upravom.


'Pregovori uvijek idu. Mislim da smo već objasnili da je Uprava od starta samo davala, ništa nije tražila. Vjerojatno je i sindikat shvatio da više naprosto nije bilo moguće. Službenu informaciju sam dobio par minuta prije početka ročišta', rekao je predstavnik uprave novinarima, a prenosi N1. Što se tiče najave štrajka, kaže kako razumije da je to sindikalna akcija kojom se traže prava i da je štrajk legitiman oblik traženja prava.

Predstavnik sindikata objasnio je da je na sjednici Izvršnog odbora odlučeno da da se štrajk otkaže i da se pokuša rješenje postići razgovorima. 'U prvom planu nam je sigurnost zračnog prometa i odredbi o radnom vremenu. Financijski dio nam je u drugom planu, s obzirom na situaciju u državi i svijetu. Želimo nastaviti pregovore, sve će biti na stolu. Pregovori su dinamični, od toliko zahtejva naći će se neki kompromis', rekao je predstavnik sindikata.

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.