Jeste li znali?

Na vrećici s kokicama nalazi se trik s kojim će one ispasti savršene, no na njega nitko ne obraća pozornost!

Na vrećici s kokicama nalazi se trik s kojim će one ispasti savršene, no na njega nitko ne obraća pozornost!
10.06.2020.
u 14:32
Pogledaj originalni članak

Ako svoje kokice stavite u mikrovalnu pećnicu koju niste zagrijali, ne iskorištavate puni potencijal kokica, prenosi Daily Mail. Većina ljudi posvećuje pozornost tome koliko ih dugo treba držati u mikrovalnoj pećnici, ali postoji pravi način da se sva zrna raspuknu u kokice.

 

Na pozadini vrećice nalazi se rečenica s uputstvima za otvaranje svih zrna. “Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu pećnicu tako što ćete zagrijavati jednu čašu vode jednu minutu. Zatim izvadite čašu i stavite kokice peći”, objašnjeno je na vrećici. Praćenjem ovog uputstva osigurat ćete da vam mikrovalna pećnica bude topla i vaše kokice savršeno će se ispeći. Ovaj trik rijetko tko je znao, a nedavno je tek postao popularan na društvenim mrežama.

 

Na poleđini vrećice postoje i drugi trikovi za ravnomjerno pečenje, uključujući podizanje vrećica na rešetke kako bi se sve kokice ravnomjerno pekle. Također se objašnjava da zaustavljanje i ponovno pokretanje pečenja vodi do lošijih rezultata. – Prije otvaranja protresite vrećicu kako bi se sol ravnomjerno raspodijelila. Za hrskave kokice sadržaj vrećice istresite u posudu te poslužite. Slušajte svoju mikrovalnu pećnicu i zaustavite je kada vrijeme između pucanja svake kokice bude dvije do tri sekunde – navode se još neke upute.

 

Ovisno o vrsti mikrovalne pećnice, kokice se trebaju peći od jedne minute i petnaest sekundi pa sve do pet minuta. Tako da je korisno ustanoviti koliko vašoj mikrovalnoj pećnici treba za savršene kokice.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.