25. i 26. rujna u sarajevu

Na konferenciji 'Održivi turizam' 80 tvrtki iz BiH i Slovenije

Foto: Fena
Na konferenciji 'Održivi turizam' 80 tvrtki iz BiH i Slovenije
17.09.2019.
u 12:03
Pogledaj originalni članak

Predstavnici oko 80 tvrtki iz turističkog odjela iz Bosne i Hercegovine i Slovenije sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji "Održivi turizam" koja će 25. i 26. rujna biti održana u Sarajevu.

Na pres-konferenciji koja je održana danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu najavljeno je da je cilj pomenute konferencije jačanje veza dviju zemalja u oblasti turizma, umrežavanje turističkog odjela i javnih institucija, te potraga za novim poslovnim mogućnostima i suradnjom.

Veleposlanica Slovenije u BiH Zorica Bukinac izjavila je da su dvije zemlje u listopadu 2016. potpisale Memorandum o suradnji na području turizma, ali da u međuvremenu suradnja nije intenzivirana koliko je očekivano.

- Mislim da je organizacija ove konferencije na Svjetski dan turizma najbolji način za obilježavanje tog dana i jačanje suradnje dviju zemalja u oblasti turizma - rekla je Bukinac. 

Potpredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković naveo je da se turistički odjel u Bosni i Hercegovini i Sloveniji razvija velikom brzinom, zbog čega postoji opravdana potreba za ovakvom konferencijom.

- Na njoj će biti govora o inovacijama, gastro turizmu, iskorištavanju dodatnih potencijala a posebno o prijenosu znanja i iskustava susjednih zemalja - istakao je Vuković.

Osim predstavnika tvrtki, na konferenciji će sudjelovati i predstavnici institucija dviju zemalja, poljoprivrednih komora, razvojnih agencija, turističkih organizacija, te sveučilišta.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.