položili prisegu

MUP SBŽ-a dobio 46 novih policajaca

MUP SBŽ-a dobio 46 novih policajaca
27.12.2018.
u 17:01
Pogledaj originalni članak

Polaganjem prisege na ceremoniji u Travniku, na dužnost je danas stupilo 46 novih policajaca MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ), koji bi trebali doprinijeti poboljšanju sigurnosti u toj županiji.

Županijski ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović istaknuo je da je SBŽ vodeća županija u pomlađivanju policijskog kadra, naglasivši kako je u protekle četiri godine zaposleno više od 200 policajaca.

- Oni su završili obuku na policijskoj akademiji s izrazito visokom ocjenom što bi trebalo garantirati kvalitetu njihovog rada - kazao je Vidović.

U MUP-u SBŽ-a zadovoljavajućim su ocijenili situaciju u oblasti sigurnosti u ovoj godini, istaknuvši podatak o manjen broj poginulih u prometnim nesrećama.

Osvrćući se na situaciju kada je riječ o alkoholiziranim vozačima, poput 34-godišnjeg Nermina Rustempašića koji je nedavno u Novom Travniku usmrtio majku i kćerku, te ozlijedio troje djece, policijski komesar MUP-a SBŽ-a Faik Adilović kazao je novinarima da je policija poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

- Mi smo njega procesuirali i kazneno i prekršajno. U tri navrata mu je oduzimana vozačka dozvola i mi ne možemo na to utjecati - kazao je Adilović.

Kako je rečeno iz MUP-a SBŽ-a, u ovoj godini je za 30 posto smanjen broj kaznenih djela, dok je za oko 60 posto manje krađa automobila.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.