Susret Bošnjak - Sanli

Mostarski sajam ojačat će veze turskih i bh. gospodarstvenika

Mostarski sajam ojačat će veze turskih i bh. gospodarstvenika
10.03.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak razgovarala je s Ayse Selcan Sanli, generalnom konzulicom Republike Turske u Mostaru, o nastupu Turske kao zemlje partnera 19. međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2016. godine.

Direktorica Bošnjak zahvalila je konzulici Sanli na pomoći i naporima koje pruža vezano uz dolazak turskih gospodarstvenika i visokog izaslanstva u Mostar.

Turski gospodarstvenici godinama su prisutni na mostarskoj gospodarskoj izložbi, a ovo je prvi put da se pojavljuju kao službeni partneri.

- Mostarski sajam može puno doprinijeti učvršćivanju veza između gospodarstvenika dviju zemalja te ohrabriti turske tvrtke za ulaganje u ovo područje - kazala je tom prigodom konzulica Sanli.

Na ceremoniji otvaranja Sajma, u utorak, 12. travnja, očekuje se dolazak visokih izaslanstva iz Turske i zemalja susjedstva, među kojima će biti i državnici, predstavnici diplomatskog zbora te gradonačelnici nekih turskih gradova.

- Mi smo prijateljske zemlje i podržavamo Bosnu i Hercegovinu u svim njenim nastojanjima, pa tako i na gospodarskom planu. Ali, svjesni smo kako trebamo puno više uraditi i zato smo tu kako bismo ohrabrili turske gospodarstvenike da ulažu u ovo područje - dodala je turska konzulica u Mostaru. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.