Uljepšale manifestaciju

Mostarske mažoretkinje zablistale na Pečatu

Foto: VL
Mostarske mažoretkinje zablistale na Pečatu
31.05.2022.
u 16:03
One su žuto-crno-zlatni brend grada na Neretvi. Osim što su krasile izbor Osobe godine, savršeno su organizirale i IV. prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza BiH
Pogledaj originalni članak

Mostarske mažoretkinje, prelijepi ukras i žuto-crno-zlatni brend grada na Neretvi, i ove su godine bile uz Večernjakov pečat - 21. izbor Osobe godine. Svoj posao su, kao i uvijek, ponovno obavile više no profesionalno, a svojom su ljepotom i prepoznatljivim odorama uljepšale manifestaciju koja se odvijala pod motom “Pečat za mir”.

U pet kategorija

Tako su, između ostaloga, blistale i na samome spektakularnom proglašenju Osoba godine - HŠK Zrinjski na stadionu pod Bijelim brijegom, ispod čijeg su špalira igrači i stručni stožer prošli kako bi im Večernjakov pečat na pozornici uručio hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić. Krasile su i pozornicu Pečata ispred Kosače na kojoj je posebno priznanje Ponos BiH dodijeljeno timu mladih CERIT, učenicima iz Mostara, Stoca i Čapljine, najboljim robotičarima svijeta - pobjednicima Robotičke olimpijade među 177 zemalja te njihovim mentorima. Zablistale su Mostarske mažoretkinje i na IV. prvenstvu Nacionalnog mažoret saveza na kojemu su, kao organizatorice, još jednom pokazale svoju kvalitetu i vrhunske izvedbe svojih izuzetnih koreografija. Zahvaljujući Mostarskim mažoretkinjama koje su kao domaćini dobile čistu desetku za organizaciju, Mostar je postao središte zaljubljenika u mažoret ples. Mostarske mažoretkinje na ovome su se prvenstvu natjecale u pet kategorija, od čega četiri formacijske - seniorke formacija štap, juniorke formacija pompon, kadeti formacija pompon, kadeti formacija štap te u neformacijskom programu i to - senior solo pompon. U svim ovim kategorijama osvojile su i odličja i to: senior solo pompon - Karla Mandić - zlatna medalja, kadetkinje formacija štap - srebrna medalja, kadetkinje formacija pompon - srebrna medalja, juniorke formacija pompon srebrna medalja i seniorke formacija štap - brončana medalja.

Foto: Stojan Lasić

- Posebno bismo istaknule uspjeh naših kadetkinja koje su kao naša nova generacija prvi put stale na pozornicu pred suce, oduševile sve prisutne i postale viceprvakinje države. Prije samog proglašenja najboljih održan je i show-program gdje su u nenatjecateljskom programu svoje umijeće pokazale i naše najmlađe članice Mostarskih mažoretkinja - dječjim sastavom i kadetima B - kažu nam iz Mostarskih mažoretkinja. Iza ovih izvanrednih rezultata i u organizacijskom i u natjecateljskom smislu stoji ogroman trud organizacijskog tima Mostarskih mažoretkinja koji je dao izniman doprinos kako bi svi aspekti jedne kompleksne i iznimno velike organizacije bili besprijekorni.

- Na ovoj organizaciji radilo se mjesecima, a kada kao rezultat imamo ogroman broj čestitki za besprijekornu organizaciju, znamo da smo napravile odličan posao. Još jednom smo pokazale da Mostarske mažoretkinje znaju napraviti samo najbolje. Mostarske su mažoretkinje zaista izgradile svoj posebni žuto-crno-zlatni brend koji uvijek plijeni pozornost svih prisutnih i stvaraju trendove u mažoret plesu koje nerijetko možemo vidjeti kako se reflektiraju i na ostale mažoret timove - kazala nam je Anja Puhalo, voditeljica Mostarskih mažoretkinja. - Ovim putem zahvaljujemo i svima onima koji su izravno i neizravno pripomogli našem klubu da još jednom pokaže svoju izvrsnost. Zahvaljujemo i svim prijateljima, donatorima i sponzorima: Grad Mostar, Sportski savez Grada Mostara, Vlada HNŽ-a, Elektroprivreda HZ HB Mostar, HT ERONET, Leda, Pekarna Suncokret, Cvjećarna Masline, MAR-TOM, Glory decor, Hd Herceg Stjepan Kosača, Oš S. S. Kranjčevića i naravno svim roditeljima, volonterima našim dugogodišnjim članicama i svim pojedincima koji su pomogli - kažu.

Slijedi put u Francusku

Mostarske mažoretkinje odmah kreću s pripremama za još jedan veliki projekt - odlazak na veliki festival u Francusku, u grad Mazamet početkom srpnja. Naime, dobile su poziv da u čast 20. obljetnice suradnje s agencijom F. V. Production budu predvodnice festivala u tom gradu, u kojem su još 2002. sudjelovale na svom prvom Europskom karnevalu. Na tom putovanju posjetit će i Veneciju te Veronu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.