MOSTAR:

Otvoren simpozij o javnom zdravstvu u Mostaru

Otvoren simpozij o javnom zdravstvu u Mostaru
04.05.2017.
u 13:10
Pogledaj originalni članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije otvorio je danas simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Javno zdravstvo: postignuća i izazovi“, u organiziranju Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Znanstveni simpozij: „Javno zdravstvo – postignuća i izazovi“  na tragu je Vladinog opredjeljenja da kroz započetu reformu zdravstvenog sustava osigura kvalitetan i sveobuhvatan skup zdravstvenih usluga jednako dostupan svim građanima HNŽ, odnosno da zdravstvenu skrb učini dostupnijom, učinkovitijom, kvalitetnijom i financijski održivom, piše Hrvatski Medijski Servis. 

Međutim, naš cilj nije samo i isključivo poboljšanje kurativnog aspekta zdravstvene skrbi na razini pojedinca, nego upravo suprotno – preventivno djelovanje na razini zajednice“, kazao je predsjednik Herceg u obraćanju nazočnima.

Ističući kako je Vlada opredijeljena za jačanje javnog zdravstva kao značajnog segmenta sustava zdravstvene skrbi – čija je zadaća s jedne strane nadzor nad oboljelim, a s druge preveniranje i promoviranje zdravlja – predsjednik Herceg pozdravio je održavanje Simpozija u čijem su fokusu postignuća i izazovi javnog zdravstva.

„Iskreno se nadam kako ćemo znanja i iskustva koja ćemo danas čuti, znati koristiti i usmjeravati na dobrobit zdravlja naše zajednice,“ zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, Simpozij je okupio vodeće stručnjake iz oblasti javnog zdravstva, koji su održali predavanja o nizu tema u svezi s monitoringom zdravstvenih rizika i potreba, imunizacijom, zdravljem djece i mladih, okolišnim zdravljem i rizicima, kroničnim nezaraznim bolestima i determinantama zdravlja. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.