spoj lješnjaka i Nutelle

MONTE TORTA JE ČISTA SENZACIJA: Smatraju je idealnom za proslave, jer je djeca obožavaju!

Foto: Dnevno.hr
MONTE TORTA JE ČISTA SENZACIJA: Smatraju je idealnom za proslave, jer je djeca obožavaju!
19.11.2021.
u 20:56
Pogledaj originalni članak

Smatra se da je Monte torta idealna za proslave, a posebno dječje rođendane jer je djeca obožavaju. Mekan biskvit, divna krema, lješnjaci i Nutella ono su što ovu tortu čini tako ukusnom!

Kora:

6 bjelanjaka
6 žlica šećera
100 g lješnjaka
6 žlica brašna

Krema:

6 žumanjaka
8 žlica šećera
2 pudinga od vanilije ili slatkog vrhnja
2 žlice brašna
litra mlijeka
vanilin šećer
250 g maslaca ili margarina
50 g šećera u prahu
četiri žlice Nutelle
petit keks

Priprema:

Ispecite lješnjake, ohladite ih i ogulite. Isjeckajte ih na veće komadiće. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg, postupno dodajte šećer, a na kraju ubacite brašno. U kalup stavite lješnjake, a preko njih smjesu za koru. Stavite da se peče desetak minuta. Ohladite koru, piše Dnevno.hr

U posudu stavite 800 mililitara mlijeka da zakuha s vanilin šećerom. Dodajte pomiješanih šest žumanjaka sa šećerom. U drugu posudu stavite dva pudinga, dvije žlice brašna i 200 mililitara mlijeka. Sjedinite obje smjese.

U zakuhano mlijeko dodajte smjesu i miješajte na vatri dok se krema ne zgusne. Ostavite je da se ohladi. U drugoj posudi pjenasto umutite margarin (maslac) sa šećerom u prahu. Postupno dodajte ohlađenu kremu. Kada se masa sjedini, podijelite je na dva dijela. U jedan dio stavite tri žlice Nutelle i izmiksajte.

Koru okrenite tako da vam lješnjaci budu gore. Premažite ih Nutellom. Stavite žutu kremu, a zatim preko nje poredajte petit keks. Nakon toga dodajte čokoladnu kremu. Ostavite tortu na dva sata da se hladi u hladnjaku. Kada se torta stegne, ukrasite je po želji, uz pomoć šlaga, kreme od vanilije ili je jednostavno prelijte istopljenom crnom čokoladom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.