KORONA U REGIJI

Moguće uvođenje PCR testa pri ulasku u Srbiju

Moguće uvođenje PCR testa pri ulasku u Srbiju
18.10.2020.
u 09:16
Pogledaj originalni članak

Epidemiolog i član Kriznog stožera za suzbijanje virusa korona u Srbiji Branislav Tiodorović izjavio je kako se razmišlja o tome da se uvede PCR test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje prisustvo antitijela.

Govoreći o tome što očekuje Srbiju u sljedećih mjesec dana kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Tiodorović je za Blic kaza kako dolaze hladni mjeseci, kada je veća vlažnost, što odgovara virusu i kako će broj zaraženih zato biti u porastu.

– U sljedećih mjesec dana imamo dva scenarija. Prvi je, ukoliko budemo poštivali mjere možemo očekivati da nam taj broj bude dvoznamenkast, pa dobro, čak i kada pređe u troznamenkast kao sada, to nije toliko drastično, samo je važno situaciju držati pod nadzorom, a to se može samo poštivanjem mjera – istaknuo je Tiodorović, prenosi Blic.

On je naveo kako je drugi scenarij nepovoljan, a to je da ne uspiju da osigurati poštivanje mjera, da imaju skok, a za to postoje uvjeti, jer, kako je izjavio, oko Srbije epidemija bukti.

– Ništa nije teško ni komplicirano, samo poštivajte mjere koje ponavljamo mjesecima, nosite maske u zatvorenom obvezno držite ditancu od jednog i pol metra, održavajte higijenu i ono najvažnije, u ovom razdoblju borbe sa virusom zaboravite na slavlja, proslave, okupljanja – naglasio je Tiodorović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.