BiH najlošija u cijepljenju

Mnoge europske zemlje ukinut će mjere zbog većeg broja cijepljenih: Pregled stanja u Europi

Mnoge europske zemlje ukinut će mjere zbog većeg broja cijepljenih: Pregled stanja u Europi
06.02.2022.
u 19:20
Od zemalja u našem okruženju, Bosna i Hercegovina najlošije stoji kad je riječ o cijepljenju - tek 30-ak posto ih je primilo dvije doze.
Pogledaj originalni članak

Mnoge europske zemlje ovih dana bilježe rekordne brojke zaraze - ali ipak neke su se odlučile na zaokret - odustaju od mjera ili to najavljuju. 

Na to su se odlučile potaknute, između ostalog većim brojem cijepljenih.

U Skandinaviji je cijepljeno između 73 i 81 posto građana, koliko ih bilježi Danska. Zahvaljujući tome prije nekoliko dana su ukinuli gotovo sve mjere. Jedan od izuzetaka je da putnici pri ulasku u zemlju moraju pokazati COVID potvrde. I Švedska je najavila ukidanje ograničenja, a od srijede će vrijediti tek preporuke o cijepljenju i izolaciji zaraženih, javlja RTL

Portugal ima najbolje brojke u Europi - 91 posto cijepljenih. Španjolska je na 82, Francuska na 77 posto. I predsjednik Macron je najavio ublažavanje mjera u školama, a Francuzi više ne moraju nositi maske na otvorenom. Za deset dana moći će ponovno na koncerte i u disko klubove.  

U Austriji je od jučer na snazi obvezno cijepljenje, jer nisu zadovoljni s 75 posto cijepljenih građana.

U Italiji se moraju cijepiti stariji od 50 godina. U Sloveniji u izolaciju nakon visokorizičnog kontakta više ne moraju zaposleni u policiji i vojsci - moraju imati samo negativan test. 

Od zemalja u okruženju - Bosna i Hercegovina najlošije stoji kad je riječ o cijepljenju - tek 30-ak posto ih je primilo dvije doze.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.