BiH i Euro integracije

Mladi moraju biti aktivni u svim sferama života u BiH

Foto: VL FOTO
Mladi moraju biti aktivni u svim sferama života u BiH
25.10.2015.
u 15:13
Mladi svojim aktivnim sudjelovanjem u političkom životu trebaju preuzeti odgovornost za političke procese, neki su od zaključaka dvodnevne konferencije "Uloga mladih u izgradnji europske budućnosti BiH i regije" koja je održana u Banjoj Luci
Pogledaj originalni članak

Sudjelovanje mladih u Bosni i Hercegovini trebalo bi biti primjetno u svim životnim pitanjima u lokalnoj zajednici, županijama, entitetima pa na kraju i u državi. Mladi svojim aktivnim sudjelovanjem u političkom životu trebaju preuzeti odgovornost za političke procese, neki su od zaključaka dvodnevne konferencije "Uloga mladih u izgradnji europske budućnosti BiH i regije" koja je održana u Banjoj Luci.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Europe Almir Šahović kaže da se mladi moraju sami izboriti za svoje mjesto. -Moraju biti jedna nova snaga u svojim političkim strankama, rekao je Šahović.

Na ovom skupu posebno je razmatran odljev mladih generacija iz BiH, dok pitanje njihovog zapošljavanja ostaje osnovni njihov problem. Pojedini sudionici su istaknuli značaj većih budžetskih izdvajanja na svim razinama kako bi mladima bio omogućen bolji pristup tržištu rada. Sudionici i panelisti na konferenciji su konstatirali da većina građana BiH želi ulazak u EU, ali da BiH treba konkretnim djelima pokazati da želi u Uniju. -Konkretna djela su prihvatanje standarda EU i ponašanje u skladu s njima, počevši od borbe protiv svakodnevnih problema kao što je korupcija, naveo je Šahović i naglasio da je ulazak u EU dug proces. Dvodnevna konferencija „Uloga mladih u izgradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine i regije“ održana je u Banjoj Luci u okviru predsjedavanja BiH Komitetom ministara Vijeća Europe.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.