SARAJEVO

Ministrica Gudeljević razgovarala sa novim zapovjednikom EUFOR-a generalbojnikom Platzerom

Ministrica Gudeljević razgovarala sa novim zapovjednikom EUFOR-a generalbojnikom Platzerom
27.01.2021.
u 16:51
Pogledaj originalni članak

Generalbojnik Alexander Platzer, novi zapovjednik misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova BiH i sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o daljnjoj suradnji EUFOR-a i Ministarstva, posebice u području razminiranja. Tijekom razgovora istaknuto je da će područje razminiranja i dalje biti u fokusu suradnje dvije institucije.

Zapovjednik misije EUFOR-a naglasio je da je uklanjanje mina dugoročan zadatak za koji su neophodni vrijeme i financijska sredstva. Izrazio je očekivanje da će po završetku zime ovaj iznimno značajan proces biti nastavljen.

Ministrica Ankica Gudeljević i generalmajor Alexander Platzer nadaju se da će pandemija uskoro biti iza nas, te da će fondovi što prije biti usmjereni na druge djelatnosti, a razminiranje oboje smatraju jednim od prioriteta u BiH.

Zapovjednik EUFOR-a Alexander Platzer podsjetio je da je EUFOR pomagao i pružao financijsku potporu organiziranju tečajeva i obuka za upozoravanje na mine u Bosni i Hercegovini. Najavio je da će, sukladno operativnom planu protuminskog djelovanja BiH, EUFOR i dalje vršiti upozoravanje stanovništva, posebice, djece i mladih u školama.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.