Ministar Tegeltija s veleposlanikom Murphyem razgovarao o ekonomskim reformama

Ministar Tegeltija s veleposlanikom Murphyem razgovarao o ekonomskim reformama
26.01.2023.
u 13:32
Pogledaj originalni članak

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora dr Zoran Tegeltija primio je danas veleposlanika Sjedinjenih američkih država (SAD) u BiH Micaheleom J. Murphyem s kojim je razgovaro o planiranim aktivostima u nadolazećem mandatu.
Veleposlanik Murphy čestitao je ministru Tegeltiji na imanovanju i poželio mu uspjeh u budućem radu na čelu Ministra financija i trezora BiH.

Na današnjem sastanku istaknuto je da je resor financija ključan za funkcioniranje institucija, ali i provođenje ekonomskih reformi koje su u fokusu rada Vijeća ministara BiH. Ministar Tegletija naglasio je da je priprema Nacrta Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. jedan od glavnih prioriteta u predstojeće periodu jer je trenutno na snazi Odluka o privremenom financiranju za prvo tromjesečje ove godine.
Prema riječima ministra Tegeltije financijska i fiskalna stabilnost su glavni preduvjet za uspješno provođenje ekonomskih reformi, kao i suradnja s međunarodnim financijskim institucijama koje su ključne za započete i planirane infrastrukturne projekte u BiH. Sugovornici su se na prvom bilateralnom sastanku složili da je u mandatu vijeća ministara BiH nužno nastaviti ekonosmke reforme u čemu Ministarstvo financija
i trezora BiH ima važnu ulogu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.