sastanak

Ministar Martić u posjeti Bosansko-podrinjske županije

Ministar Martić u posjeti Bosansko-podrinjske županije
27.07.2016.
u 15:47
Pogledaj originalni članak

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić sa saradnicima boravio je u prvoj službenoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Na sastanku s premijerom BPK Emirom Okovićem i predstavnicima Vlade tog kantona, načelnikom Općine Goražde Muhamedom Ramovićem i izaslanicima u Domu naroda Parlamenta FBiH Mustafom Kurtovićem i Sanelom Mušovićem, razgovarano je o aktualnoj situaciji, kao i o potrebama u okviru prostornog planiranja na području Bosansko-podrinjske županije Goražde.

Također, izražena je potreba za izgradnju katoličkog vjerskog objekta u blizini spomen obilježja "Drinskim mučenicama", te je prema riječima ministra Martića potrebno osigurati zemljište kako bi se krenulo u realizaciju izgradnje tog vjerskog objekta, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

- Zadovoljan sam načinom na koji su premijer, njegovi suradnici i načelnik općine Goražde prikazali problematiku. Premijer nas je upoznao o svim aktuelnostima u Županiji. Mi smo nedavno odobrili 50.000 KM za utopljavanje SSŠ „Džemal Bijedić“, a ja ću kao ministar u Vladi Federacije BiH nastojati da pomažem projekte koji dolaze iz ove Županije. Na raspolaganju sam za svu pomoć u budućem razdoblju i nadam da će se u što skorije vrijeme iznaći rješenje za crkvu koja se planira graditi - riječi su ministra Martića.

Premijer Oković istakao je da su rezultat suradnje s ovim Ministarstvom projekti na uspostavljanju energetske učinkovitosti na području Bosansko-podrinjske županije Goražde.

- Mi zaista imamo veoma dobru suradnju s ovim Ministarstvom. U prošloj i ovoj godini su nas podržali sa dva projekta u vezi sa energetskom učinkovitosti. Također, ono što su bile teme o kojima smo razgovarali jeste i priča vezana za stećke koji su uvršteni na listu kulturne baštine UNESCO-a. Oblast prostornog planiranja je nešto što je u fokusu rada ovog Ministarstva - kazao je premijer.

Također, veliki doprinos Federalnog ministarstva prostornog uređenja Bosansko-podrinjske županije Goražde jeste pružanje pomoći u saniranju lokaliteta Goršić-polja što je i omogućilo da ono bude uvršteno na UNESCO listu kulturne baštine, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.