MRMKS

Meron dolazi u posjet BiH

Meron dolazi u posjet BiH
20.11.2018.
u 12:48
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (MRMKS), sudac Theodor Meron, boravit će u službenom posjeti Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj od 19. do 22. studenoga, priopćeno je iz MRMKS-a.

Službeni posjet je počeo u Srbiji, gdje će se Meron sastati s premijerkom Srbije Anom Brnabić, prvim potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Nelom Kuburović.   

Meron će 20. i 21. studenoga boraviti u BiH, gdje će se sastati s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom, kao i predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Osim toga, u sklopu posjeta Sarajevu, Meron će se, također, sastati s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i održati predavanje u sarajevskom Informativnom centru Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). 

Meron će završiti svoj posjet regiji u Hrvatskoj, gdje će se 21. i 22. studenoga sastati s predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem, kao i potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Marijom Pejčinović Burić te ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem. 

Ovo je posljednji službeni posjet Merona regiji bivše Jugoslavije prije okončanja njegovog mandata predsjednika Mehanizma 18. siječnja 2019.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.