sastanak

Mektić - Jambon: Razmjena iskustava BiH i Belgije u prevenciji radikalizma

Mektić - Jambon: Razmjena iskustava BiH i Belgije u prevenciji radikalizma
31.05.2017.
u 13:10
Pogledaj originalni članak

 Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se u Briselu s potpredsjednikom belgijske vlade i ministrom unutarnjih poslova Jan Jambonom.

Sastanak je dio nastojanja Ministarstva sigurnosti BiH da ojača bilateralnu suradnju, posebno s zemljama regiona i Europske unije, u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala. 

Glavna tema razgovora Mektića i Jambona bila je prevencija radikalizma, te borba protiv terorizma i nelegalne trgovine oružjem. Mektić je upoznao sugovornika s mjerama koje BiH poduzima u toj oblasti, te liderskoj ulozi Ministarstva sigurnosti BiH u regionalnom pristupu borbi protiv terorizma.

U cilju jačanja odnosa u oblasti sigurnosti BiH i Belgije, dogovorena je razmjena iskustava u prevenciji radikalizma. Također, ministri su ocijenili da je za prevenciju izuzetno važna i efikasna razmjena informacija, te je pokrenuta procedura za potpisivanje Sporazuma o razmjeni tajnih podataka.

S obzirom na pozitivna iskustva rada zajedničkih istražnih timova i rezultate u borbi protiv međunarodnog organiziranog kriminala ostvarene s pojednim zemljama EU, dogovorena je primjena tog modela u suradnji policijskih agencija BiH i Belgije, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.