Mekane rolice s jabukama i orasima

Mekane rolice s jabukama i orasima
23.11.2023.
u 10:12
Kombinacija jabuka, oraha i mekog tijesta popravit će ti i najtmurniji dan
Pogledaj originalni članak

Ako su te niske temperature natjerale na zatvaranje u kuću, onda vrijeme iskoristi za pripremu poslastica za najmilije. Predlažemo da se odmah uputiš u kuhinju i isprobaš ovaj jednostavan recept za dizano tijesto s nadjevom od jabuka i oraha. Oko ovog recepta nećeš imati puno posla, ali imaj na umu da se tijesto mora dobro dignuti i da ne smiješ požurivat proces. Prati korake i rezultat će biti nenadmašiv!

Sastojci su dovoljni za čak 12 velikih i bogato napunjenih rolica. To bi trebalo biti dovoljno za veliku obitelj, čak i ako svi imaju dobar apetit. U slast!

Rolice od jabuka i oraha 

Sastojci - za tijesto: 

- 400 g glatkog brašna 
- 50 g šećera 
- 2 žličice suhog kvasca 
- 1 žličica soli 
- 200-250 ml mlijeka 
- 1 jaje (M) 
- 30 g maslaca 

Sastojci - za nadjev: 

- 3 jabuke 
- 200 g smeđeg šećera 
- 1 žličica cimeta 
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije 
- 70 g nasjeckanih oraha 

Postupak: 

1. Od navedenih sastojaka umijesi glatko tijesto. Trebat će ti otprilike 10 minuta. 

2. Premjesti tijesto u nauljenu posudu, pokrij je krpom i ostavi da se diže dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena. Potom premijesi tijesto pa ga pusti da se diže još pola sata. 

3. Za to vrijeme oguli jabuke i nareži ih na male kockice.  

4. Jabuke pomiješaj sa šećerom, cimetom i vanilijom pa ih drži na laganoj vatri otprilike 15 minuta. Povremeno promiješaj i pripazi da ne izgore. Makni jabuke s vatre kada omekšaju i kad se nadjev malo zgusne pa umiješaj nasjeckane orahe.  

5. Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnih (20 x 40 cm). Premaži tijesto trećinom pripremljenog nadjeva i zarolaj ga.  

6. Razreži na 12 podjednakih rolica i naslaži u namašćenu posudu za pečenje. Pokrij i pusti da odstoje još pola sata. 

7. Prije pečenja po vrhu rasporedi još trećinu nadjeva.  

8. Peci rolice otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćeš da su gotove kad poprime zlatnu boju.  

9. Premaži preostalom trećinom nadjeva i posluži!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.