Veliko priznanje

Međunarodni certifikat za kvalitetu prevoditeljskih usluga Agenciji LIBAR

Međunarodni certifikat za kvalitetu prevoditeljskih usluga Agenciji LIBAR
25.10.2020.
u 12:03
Pogledaj originalni članak

Međunarodni certifikat ISO 17100:2015 za kvalitetu prevodilačkih usluga dodijeljen je Agenciji Libar. Norma ISO 17100:2015 je potvrđena za dva ureda agencije Libar u Ljubuškom i Sarajevu.

Prevoditeljska agencija Libar je jedna od rijetkih prevoditeljskih agencija u BiH koja je za kvalitetu prevoditeljskih usluga implementirala normu ISO 17100, a što je potvrđeno od strane međunarodne certifikacijske kuće AQRA Certification, koja će i svake godine raditi provjeru ispunjenja svih uvjeta preuzetih certifikatom.

- Ova norma za agenciju Libar predstavlja potvrdu profesionalnog i strpljivog rada, stručnosti djelatnika i suradnika, ulaganja u znanje i resurse, brige za potrebe kupaca, odnosno u konačnici izvođenja usluge prijevoda visoke kvalitete za krajnjeg korisnika. Ovo je dodatna garancija našim klijentima da će u agenciji Libar dobiti kvalitetnu uslugu prijevoda - ističe direktorica agencije Libar Marija Vujica.

ISO 17100:2015 je certifikat kojim se potvrđuju stručne kvalifikacije prevoditelja, jezičnih redaktora, voditelja prevoditeljskih projekata, odgovarajući tehnički resursi, upravljanje kvalitetom i svim procesima prevođenja, od narudžbe do isporuke prijevoda kod davatelja prevoditeljskih usluga.

Kako su parametri standarda ISO 17100 postavljeni s ciljem da se klijentima isporuče vrhunski prijevodi, pružatelji prevoditeljskih usluga su obvezni da dosljedno ispunjavaju stroge zahtjeve standarda kako bi dobili certifikat.

Normom se određuje i način na koji pružatelji usluga prevođenja dokazuju da su njihove usluge u skladu sa zahtjevima norme ISO 17100:2015 te jesu li njihovi procesi i resursi odgovarajući kako bi mogli pružati kvalitetne usluge prevođenja u skladu sa svim zahtjevima klijenata i struke. Primjerice, u tekstu norme navedene su minimalne kvalifikacije prevoditelja, redaktora, lektora i drugih ljudskih resursa koje prevoditeljska tvrtka ili agencija zapošljava ili angažira za poslove prevođenja.

Što standard ISO 17100:2015 garantira klijentima?

  • Klijenti mogu biti sigurni u kvalitetu usluge jer na njoj radi veći broj kvalificiranih profesionalaca što ostavlja minimalnu mogućnost za pogreške
  • Precizan prijevod kao rezultat strogih smjernica
  • Povjerljivost kao rezultat obaveznog zahtjeva za zaštitu podataka

Certifikacija za standard EN ISO 17100, pored toga što jamči precizne prijevode, ukazuje i na jaku radnu etiku i posvećenost prevoditeljskih agencija svojim klijentima. Odabirom kompanije koja posjeduje certifikat standarda ISO 17100, klijent sebi osigurava tim koji je dokazao svoju posvećenost radu visoke kvalitete.

Klijent dobiva najkvalitetniju uslugu i najbolji prijevod!

certifikat libar

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.