Večernjakov pečat

Martina Bogdanović: Tata ne propušta ni jednu Bojanovu utakmicu, mami je važno da prođe bez ozljeda

03.06.2021.
u 09:46
Pogledaj originalni članak

Dana 8. svibnja ove godine, u ranim jutarnjim satima objavljena je vijest: - Bojan Bogdanović nadmašio rekord velikog Dražena Petrovića. Jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena u NBA utakmici ubacio je čak 48 poena, piše Večernji list BiH. 

Postao je i prvi igrač u povijesti Utah Jazz franšize s 45+ poena uz minimalno 8 postignutih trica. Sa svojim Utah Jazzom, kako stvari stoje, ovaj Leteći Mostarac planira ići do kraja u NBA-u.

Jedan od motiva zasigurno mu je i priznanje za sportaša godine prema izboru Večernjakova pečata. Jazzeru Babi, kako ga još nazivaju, u Salt Lake Cityju Večernjakovu je plaketu uručio nogometaš Real Salt Lakea Damir Kreilach. Ako se uzme u obzir da je Bojan kao dječak bio lud za nogometom i da mu je taj sport bio prvi izbor, onda nije ni čudo što su Damir i on u Americi kliknuli na prvu.

Nogometaš i košarkaš

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što je naš kolega, popularni Leteći Mostarac proglašen sportašem godine u svom rodnom gradu. Vjerujem kako već znate o kome je riječ. Jedino što ja mogu reći: Bojane, čestitam ti od srca i nadam se da ćeš i dalje ostati sjajan kakav si bio i do sada - kazao je ovaj nogometaš iz Vukovara koji je izgradio ozbiljno sportsko ime u Americi te je nakon Bojana u Salt Lake Cityju jedan od najpopularnijih sportaša. Bogdanović je prilikom primanja priznanja od svog prijatelja pozdravio gledatelje Večernjakova pečata i sve koji su ga izabrali za ovo prestižno priznaje. - Iznimno sam sretan i zahvalan zbog ovoga priznanja. Dolazi nakon, za mene, jako teške godine. Ozljede, oporavka i povratka na teren. Ovo je godina i novog normalnog na koje se jednostavno ne možeš naviknuti jer je sport bez publike nezamisliv. Nadam se kako će ova pandemija uskoro završiti i da ćemo svi nastaviti živjeti normalnim životima. Mogu samo obećati da ću ove sezone uz svoj tim sastavljen od vrhunskih košarkaša pokušati otići do kraja NBA lige. Za kraj vas želim još jednom pozdraviti, napose moju obitelj i Mostar. Hvala još jednom i svako vam dobro - poručio je Bogdanović u noći finala Večernjakova pečata. Bojana je sportašem godine u Mostaru u Kosači proglasio Marinko Gilja, generalni direktor Elektroprivrede HZ HB, kojem je bila čast i ponos jedno tako veliko ime proglasiti pobjednikom te kategorije, a Večernjakov pečat na pozornici primila je Martina Bogdanović, njegova sestra, koja je održala i kratak govor kojim je najavila obraćanje svog brata videovezom. Ovih dana pitali smo je kako je bilo uime brata primiti ovo prestižno priznanje. - Bila sam malo nervozna izići na tu pozornicu i biti na televiziji, ali ujedno i vrlo ponosna te sretna što imam priliku primiti ovu nagradu u njegovo ime - govori nam Martina u uvodu razgovara. Bojanovi savjeti su joj uvijek dobro došli, iako, kako nam sama priznaje, nije se uvijek lako čuti s njim zbog različitih vremenskih zona i rasporeda. Međutim, priznaje nam kako je Bojan i bez prevelikih telefonskih savjeta itekako uči i motivira svojim predanim radom i uspjesima.

Očevi savjeti

- Nastojimo se čuti s njim gotovo svaki dan iako je to dosta teško s obzirom na različitu vremensku zonu i njegov zauzet raspored. Imala sam samo 6 godina kada je Bojan otišao igrati u Madrid. On me svojim primjerom te svojim zalaganjem i radom više uči i motivira nego “savjetima” - govori nam njegova mlađa sestra Martina. Pitali smo je i kako je pratiti NBA ritam jer treba biti budan do kasno u noć, pa i do ranoga jutra kako bi se ispratilo Bojanove pothvate. Tako doznajemo da je onaj kojemu to uvijek uspije Bojanov otac Mario, inače ugledni mostarski odvjetnik koji je isto tako u mladosti bio vrstan košarkaš. - Naš tata ne propušta ni jednu utakmicu te ostaje budan svaku večer kada Bojan igra i obično je on najnervozniji. Ali, isto tako, velika mu je potpora i često mu daje savjete u vezi s igrom. Mami je najvažnije da sve prođe bez ozljeda te ona, sestre i ja ispratimo sljedeći dan kako je utakmica prošla - kazala je u razgovoru za Večernji list Bojanova sestra Martina kojoj je pripala čast preuzeti priznanje za sportaša godine Večernjakov pečat uime svog brata u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Pred Bojanom je i u ovoj sezoni još niz zanimljivih utakmica, a vjerujemo kako će već u ovoj ili u sezonama koje slijede Leteći Mostarac na kraju uzeti NBA prsten te da će mu jedan od najvećih sportskih trofeja sijati uz Večernjakov pečat koji je već u njegovu domu u gradu na Neretvi.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.