Predsjednik Federacije BiH

Marinko Čavara otvorio „Mini basket fest Busovača 2018“

02.06.2018.
u 16:28
Pogledaj originalni članak

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu pokrovitelja,  otvorio je „Mini basket fest Busovača 2018“, koji organiziraju Košarkaška akademija Herceg – Bosne, Košarkaški savez Herceg – Bosne i Košarkaški klub Busovača, a u sklopu projekta „Razvoj i popularizacija košarkaškog sporta“.

„Košarka je sport koji će vam omogućiti da iskusite i radost same igre, ali isto tako i poraze i pobjede. Budite veliki u porazima i neka vam svaki poraz bude temelj za novu pobjedu, vježbanje i treniranje. U pobjedi budite skromni i nemojte dopustiti da vam  pobjeda bude temelj novom porazu. Želim da, uz današnji dan, uz košarkašku igru i u budućnosti postanete veliki ljudi, a mnogi će od vas postati i veliki košarkaši. Neka nam današnji dan ostane u lijepo sjećanju, kako smo se družili u Busovači, igrali košarku i kako smo bili zajedno, okupljeni oko ovog jednog lijepog, velikog projekta koji će postaviti temelje za puno bolju budućnost svih nas.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH prigodom  svečanog otvaranja ove manifestacije.

U ovogodišnjem prvenstvu sudjeluju 22 košarkaška kluba koji djeluju na području BiH, odnosno 350 dječaka i djevojčica starosne dobi između 7 i 12 godina i njihovi treneri. U sklopu manifestacije, pored košarkaških natjecanja, organizirani su i edukacijsko – zabavni sadržaji s posjetama povijesnim, kulturnim i turističkim znamenitostima općine Busovača.

Kao cilj organiziranja ove manifestacije, organizatori su istaknuli popularizaciju košarke među najmlađima, obnovu zapuštenih vanjskih školskih košarkaških igrališta diljem BiH te razvoj osjećaja zajedništva i pripadnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.