HDZ-ov zastupnik

Lovrinović: DF nije postojao kad se država stvarala, a danas su generator krize

Lovrinović: DF nije postojao kad se država stvarala, a danas su generator krize
17.01.2021.
u 16:25
Pogledaj originalni članak

HDZ BiH i SNSD nisu glasovali protiv nabavke cjepiva, već protiv DF-ovog prijedloga Zakona o javnim nabavkama, poručio je član Ustavnopravnog povjerenstva, HDZ-ov Nikola Lovrinović komentairajući stav DF-ovog Dženana Đonlagića da su HDZ BiH i SNSD rušenjem DF-ovog prijedloga Zakona o javnim nabavkama na ovom povjerenstvu onemogućili nabavku cjepiva.

“Prije svega članovi HDZ-a i SNSD-a nisu glasovali protiv nabave cjepiva nego nisu bili za Prijedlog Zakona o javnim nabavam kojega je predložio DF. Ustavno pravno povjerenstvo ima devet članova, a ove dvije stranke imaju četiri člana, dakle ne mogu zaustaviti ništa”, rekao je Lovrinović odgovarajući na pitanje N1.

HDZ-ov zastupnik u Parlamentu BiH pojasnio je da su, barem članovi HDZ-a bili protiv jer preferiraju da ovakve, sustavne zakone, predlaže Vijeće ministara, a ne pojedinac ili klub.

“Usput DF ima ministra u Vijeću ministara. Bilo bi normalno da o svojim idejama upoznaju parlamentarnu većinu, da ne kažem dogovore rješenje. DF nije ni postojao kao stranka kad se država stvarala, a danas uz SDA postaju sve veći generator krize i vrlo neizvjesnog raspleta događaja, iako su oni uvjereni u suprotno. Đonlagić ovo sve zna ali govori samo što mu odgovara”, rekao je Lovrinović.

Naime, DF-ov prijedlog Zakona o javnim nabavkama nije prošao Ustavnopravno povjerenstvo. Nakon čega je predlagač Dženan Đonlagić poručio kako je na ovaj način zakočena nabavka cjepiva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.