Brza akcija policije

Lopov uhićen i prije nego što su vlasnici otkrili krađu

Lopov uhićen i prije nego što su vlasnici otkrili krađu
16.03.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Esmin Pilav (33) iz Mostara, poznatiji kao “bicikl-lopov”, jučer se, nakon uhićenja večer ranije i kriminalističke policijske obrade branio šutnjom u Tužiteljstvu HNŽ-a.

Zahvaljujući domišljatosti inspektora PU Mostar, jedan od najvećih serijskih mostarskih kradljivaca uhvaćen je s plijenom u naselju Tekija, i to prije nego što su vlasnici i shvatili da su pokradeni. Naime, Pilav je prethodno izvršio provalnu krađu u podrumu zgrade u Ulici hrvatske mladeži u blizini TC Piramida te otuđio bicikl marke Nakamura i samohodnu vrtnu kosilicu, ukupne vrijednosti veće od 2000 maraka. - Vlasnici su ostali prilično i ugodno iznenađeni kada su im inspektori pokucali na vrata te vratili njihovu ukradenu imovinu. Svaka čast! - kaže jedan od stanara. Upravo zbog svog nepopravljivog “dara” za lopovluk, ovaj 33-godišnjak ima na desetke uvjetnih i osuđujućih presuda, a u jednom slučaju, još iz kolovoza 2014., i za nanošenje teških ozljeda koje su, naknadno će se pokazati, imale smrtonosne posljedice.

Žrtva, inače njegov dugogodišnji povremeni poslovni partner i konzument droge, nakon više od dvije godine kome nedavno je podlegla, ali je Pilav i dalje ostao na slobodi, jer ne može dva puta biti suđen za isto nedjelo. Taj brutalan čin nasilništva dogodio se nakon prepirke u parku u naselju Tekija, kada je Pilav betonskim blokom u glavu udario 36-godišnjeg Sanela Zalihića, brata umirovljenog inspektora MUP-a HNŽ-a, i pobjegao. Naknadno je uhićen, ali je i tada pušten da se brani sa slobode pa je neometano nastavio svoj lopovski zanat. - Provalio je u stotine kuća i pomoćnih prostorija, podrumskih ostava u zgradama. Ukrao je tisuću stvari, među kojima su uglavnom električni strojevi i bicikla, koje proda za bagatelu i kupi drogu. I sve tako ukrug - govore brojni policajci, koji su zbog ovakvih primjera ogorčeni, kao i sami oštećeni građani. Je li konačno vrijeme da pravosudni sustav uradi svoj posao?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.