Veleposlanik RH Sabolić:

Hrvatska Vlada i dalje će pomagati SKB-u Mostar

Hrvatska Vlada i dalje će pomagati SKB-u Mostar
22.04.2020.
u 16:02
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić primio je tijekom dana u posjet veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića. Tijekom posjeta razgovarali su o aktualnoj problematici u zdravstvu prouzročenoj koronavirusom kao
i pomoći Republike Hrvatske za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

„Cilj moga posjeta jest upoznavanje stvarne situacijom na terenu vezane za pojavu ove pandemije, kako u županiji, tako i na poseban način u SKB-u Mostar, čija je uloga u liječenju ovih bolesnika u Federaciji BiH trenutačno najveća“, rekao je veleposlanik Sabolić te dodao da je iznimno zadovoljan onim što je vidio i čuo od svojih sugovornika.

“Htio bih jasno ponoviti i poručiti da će hrvatska Vlada i dalje pomagati SKB Mostar oslanjajući se na našu ustavnu obvezu da skrbimo za Hrvate u BiH“, istaknuo je veleposlanik Sabolić.

Ravnatelj prof. dr. sc. Ante Kvesić zahvalio je na posjetu te izrazio zahvalnost za sve što Republika Hrvatska čini za SKB Mostar. „Iskoristio bih prigodu još jedanput zahvaliti Vladi RH i premijeru Plenkoviću na financijskoj pomoći u iznosu od 40
milijuna kuna našoj bolnici koja nam, kako to često ističem, znači istinsko preživljavanje.“ Po završetku sastanka veleposlanik Sabolić i ravnatelj Kvesić izrazili su želju i nadu da će sljedeći susret održati u nekim boljim javno-zdravstvenim okolnostima.

Sabolić posjetio i Čitluk

Veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Sabolić posjetio je jučer Dom zdravlja Čitluk te se prilikom posjeta susreo s dr. Ozanom Medić, ravnateljicom Doma zdravlja Čitluk, djelatnicima ove ustanove i Predragom Smoljanom, predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk.

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH tijekom protekla dva dana posjetio je ZHŽ i HNŽ kako bi razgovarao sa županijskim i općinskim čelnicima, zdravstvenim djelatnicima te kako bi im dao podršku.

Drugi dan posjeta veleposlanik Republike Hrvatske u BiH posjetio je Čitluk, kako bi se i u ovoj općini upoznao sa trenutnim stanjem.

- Bila mi je želja posjetiti i Čitluk jer je riječ o općini koja je s obzirom na broj stanovnika najpogođenija u BiH, posebno u Federaciji. Tu sam obaviješten od strane dr. Ozane Medić, ravnateljice Doma zdravlja Čitluk, o situaciji, o ukupnom broju oboljelih s područja općine Čitluk, kao i o broju osoba s područja ove općine koje su hospitalizirane u Mostaru. Htio sam kao veleposlanik Republike Hrvatske dati svoju podršku i podršku Republike Hrvatske naporima koji se čine u prevenciji širenja pandemije, zaštiti zdravlja i života stanovnika u ovoj općini. 

Satanku je uz nazočila djelatnike Doma zdravlja Čitluk i dr. Ozana Medić direktorica te ustanove, te predsjednik općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan. Marijan Sivrić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.