Predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH

Krišto: Budućnost BiH u članstvu u Europskoj uniji

Krišto: Budućnost BiH u članstvu u Europskoj uniji
08.04.2019.
u 18:16
Pogledaj originalni članak

Predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto sudjeluje na Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije koja se danas i sutra održava u Beču.

Konferencija se održava u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsjedavanja Vijećem EU i tijekom dvodnevnog zasjedanja razgovara se o procesu proširenja EU i daljnjoj potpori EU zemljama Jugoistočne Europe u procesu europskih integracija.

Na konferenciji se između ostalog raspravljalo i o važnosti EU za zemlje regije u osiguranju i otvaranju radnih mjesta, kao i o važnosti zemalja Jugoistočne Europe glede njihove uloge u vanjskoj politici Europske unije.

Tijekom sesije pod nazivom „Europska unija i njeni susjedi“ u svom obraćanju predsjedateljica Krišto naglasila je važnost pokretanja reformskog procesa u Bosni i Hercegovini jer se upravo vlastitim reformskim mjerama postavlja tempo integracije u EU.

Također u svom obraćanju predsjedateljica Krišto istaknula je da su svi u BiH, pored izazova sa kojima se susreću, ipak jedinstveni u stavu da je budućnost naše zemlje u članstvu u Europskoj uniji. Predsjedateljica Krišto naglasila je i to da je, što se tiče proširenja EU na zemlje Jugoistočne Europe, to više proces konsolidacije europskog teritorija nego što je proces proširenja.

Na jednoj od sesija Konferencije razmijenit će se mišljenja o predstojećim izborima za europski parlament i razvoj daljnje suradnje između državnih parlamenata i europskih institucija.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DE
debelacija
21:12 08.04.2019.

odgođeno, drugarice Borjana!!!