Zamjenik ministra sigurnosti BiH

Krešić posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Krešić posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH
29.12.2015.
u 12:16
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić posjetio je jučer Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i sastao se s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenikom Milom Jurićem.

Tijekom održanog sastanka Vilić je prezentirao aktivnosti koje je Direkcija realizirala tijekom 2015. godine, te je istaknuo da se obim poslova i zadataka Direkcije u kontinuitetu povećava, posebno u dijelu osiguranje VIP ličnosti i objekata i razmjene podataka.

Vilić je također rekao da je Direkcija u proteklom periodu organizirala niz obuka i seminara na kojima su pored pripadnika Direkcije sudjelovali i pripadnici ostalih bh. agencija za provođenje zakona.

Prezentirao je i buduće planirane aktivnosti obuhvaćene Strateškim planom za razvoj Direkcije a koje se odnose na jačanje komunikacije, koordinacije i suradnje između policijskih i drugih tijela u BiH, kao i sa međunarodnim partnerima.

Krešić je izrazio zadovoljstvo u vezi s rezultatima koje je Direkcija ostvarila u proteklom periodu. Rekao je da sigurnosni odjel Bosne i Hercegovine ima dobru zakonsku osnovu, ali da je za uspješno funkcioniranje neophodno jačanje suradnje između svih institucija. Borba protiv svih vidova korupcije, jačanje integriteta policijskih službenika kao i izgradnja i jačanje međusobnog povjerenja je pretpostavka za efikasno funkcioniranje sigurnosnog sistema. Krešić je dao i punu podršku planovima Direkcije kako u smislu organizacijskog razvoja tako i u oblasti realizacije poslova iz zakonske nadležnosti, priopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.