predavanje

Kovačić: Autocenzura je rak rana novinarstva

Kovačić: Autocenzura je rak rana novinarstva
04.05.2017.
u 18:18
"Sami novinari boje se za svoj posao i za svoju egzistenciju i onda prešućuju informacije i zaobilaze neke teme", kazao je Kovačić,
Pogledaj originalni članak

Hrvatski novinar Siniša Kovačić izjavio je u četvrtak u Mostaru kako novinarski posao nikad nije dovoljno cijenjen, nikada nije bilo dovoljno novinarske slobode te kako je autocenzura rak rana novinarstva.

"Sami novinari boje se za svoj posao i za svoju egzistenciju i onda prešućuju informacije i zaobilaze neke teme", kazao je Kovačić, istaknuvši pritom kako se novinarstvo danas suočava s pojavom lažnih vijesti te kako su "lažne vijesti guba u novinarstvu 21. stoljeća".

Kovačić je to izjavio u sklopu predavanja na temu "Izazovi novinarstva danas", koje je održao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u povodu Svjetskog dana slobode medija.

Tijekom predavanja iznio je statističke podatke koji pokazuju kako danas internet ima veliku prednosti u odnosu na televiziju i da većina ljudi više prati nove, nego tradicionalne medije.

Također je objasnio i tehnike manipuliranja medija kao što su nevidljiva cenzura, lažne rasprave, potiskivanje vijesti, izbor gostiju, izbor izjave, atmosfera, grafička oprema.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.