orašje

Konstituirano Općinsko vijeće , Mario Oršolić novi predsjednik

Foto: hms.ba
Konstituirano Općinsko vijeće , Mario Oršolić novi predsjednik
09.12.2016.
u 19:30
Pogledaj originalni članak

Davanjem i potpisivanjem svečane izjave vijećnika konstituiran je novi sastav Općinskog vijeća Orašje kojeg čini 25 vijećnika, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Četrnaest vijećničkih mandata pripalo je HDZ-u BiH, šest Koaliciji Zajedno – HDZ 1990/Posavska stranka, tri SDA-u, a po jedan mandat HSP-u i SBB-u Fahrudin Radončić.

Sa 16 glasova za novog predsjednika Vijeća izabran je Mario Oršolić, nositelj liste HDZ BiH na Lokalnim izborima 2016.godine. Mario Oršolić iz Tolise, profesor je glazbene kulture, a do izbora za predsjednika Općinskog vijeća bio je ravnatelj Centra za kulturu Orašje.

Za dopredsjednika Općinskog vijeća ponovno je izabran Mehmed Memišević iz SDA koji je ovu dužnost obnašao i u sazivu Vijeća 2012-2016.godine.

Monika Džoić, Danijel Šošić, Pavo Kosić, Amela Jahić i Marija Živković rješenjem su imenovani u Odbor za izbor i imenovanje čime je i zaključena prva sjednica Općinskog vijeća.

Od 25 vijećnika, koliko ima OV Orašje sedam je žena, šest je vijećnika iz prethodnog saziva i to dva iz HDZ-a BiH, tri iz Koalicije Zajedno – HDZ 1990/PS, i jedan iz SDA.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.