mladi bračni par iz Poljske

Konrad i Laura Palgan: Kako nas je Međugorje promjenilo

Foto: medjugorje-info.com
Konrad i Laura Palgan: Kako nas je Međugorje promjenilo
18.07.2021.
u 09:39
Konrad i Laura imaju jednu lijepu i neobičnu životnu priču u kojoj važnu ulogu igra Međugorje, prije dvije godine tu su se upoznali...
Pogledaj originalni članak

Konrad (25) i Laura (27) Palgan dolaze iz Poljske. Na prvi pogled izgledaju poput običnih mladih ljudi, ali kad počnu govoriti o Bogu, njihove se čiste oči zažare, a riječi oboji snaga osobnog iskustva Božje ljubavi i prisutnosti u njihovim životima.

Onu su mladi bračni par, naime vjenčali su se 15. kolovoza 2020., a sada su i u sretnom iščekivanju svog prvog djetete.

Konrad i Laura imaju jednu lijepu i neobičnu životnu priču u kojoj važnu ulogu igra Međugorje. Prije dvije godine tu su se upoznali, jer je Laura bila na hodočašću u Međugorje koje je organizirao Konrad. Tu su se „zagledali“ jedno u drugo, a nakon hodočašća nastavili su se viđati i u Poljskoj, prenosi medjugorje-info.com.

Laura je iz mjesta Radow, a Konrad iz mjesta Konskie koji su međusobno udaljeni 60 km, pa im to susretanje nije bilo teško izvodivo. Laura je po zanimanju pomoćna kuharica, ali sad nakon vjenčanja radi kao Konradov suvozač kamiona (položila je sve potrebne testove), i tako zajedno putuju po cijeloj Europi. 

Konrad je inače živio od organiziranja hodočašća u Međugorje, ali kako je pandemija sve poljuljala, tako se i on prije tri godine preorijentirao i dobio dozvolu za vozača kamiona. U slobodno vrijeme između vožnji i dalje nastavljaju dovoditi hodočašća u Međugorje ukoliko ih pozovu za vodiče.

Na putovanjima mole zajedno, kad god mogu idu na misu u mjestima kroz koja prolaze, trude se vjerovati u Boga i radovati se svemu onome što za Njega mogu žrtvovati!

Prije pandemije su dolazili svakog mjeseca po tjedan dana, prošle godine bili su samo jednom, a ove godine njihov prvi dolazak bio je za 40. Obljetnicu Gospinih ukazanja kada su stigli s grupom od 105 hodočasnika od 21. do 26. lipnja.

Konrad kaže kako je sanjao o tome da se posveti samo dovođenju hodočasnika u Međugorje, ali u ovom trenutku je ovakva situacija pa su joj se prilagodili. „Sve je u Božjim rukama!“ – kaže Konrad, i nadodaje: „Ako Bog to bude od nas tražio, mi ćemo učiniti, želimo samo slijediti Božju volju i Njegove planove! Mi mu vjerujemo!“.

Inače, Konrad nema svoju agenciju nego radi kao vodič za agencije ili župe koje ga pozovu  - pa budući da on poznaje ljude i mjesta, on organizira put, smještaj i program u Međugorju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.