Jusko - Bodonyi

Ekonomski oporavak će pomoći da se riješe unutarnje razmirice u BiH

Ekonomski oporavak će pomoći da se riješe unutarnje razmirice u BiH
10.06.2016.
u 15:12
Pogledaj originalni članak

Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko primio je danas u posjet veleposlanicu Francuske u BiH Claire Bodonyi. Ministar Jusko upoznao je svoju gošću o tome dokle se stiglo u izradi trasportne strategije BiH i izrazio očekivanje da će ona biti gotova do 4. srpnja, odnosno Summita zemalja zapadnog Balkana u Parizu.

Uz iskazano uvjerenje da će BiH usvojiti trasportnu strategiju u predviđenom roku, ministar je još jednom izrazio zadovoljstvo suradnjom s resornim entitetskim ministarstvima na ovom projektu. Također, on je podsjetio da će sa usvojenom strategijom, BiH biti otvoren pristup europskim fondovima iz kojih se mogu financirati veliki projekti iz oblasti prometne infrastrukture.

Bodonyi je kazala da je EU svjesna važnosti ovog pitanja i izrazila je podršku naporima ministarstva da se ta strategija završi, naglašavajući da se nada da su svi u BiH svjesni koliko se gubi eventualnim neusvajanjem transportne strategije.

Ona je dodala kako je Francuska uvjerena da će ekonomski oporavak BiH pomoći da se riješe unutarnje razmirice u BiH, te je naglasila da Francuska podržava BiH na njenom europskom putu i nudi sve vrste pomoći.

Bodonyi je podjestila da će se u okviru Summita u Parizu održati i Poslovni forum na kojem će biti razgovora i o tome koliko BiH može biti privlačna za francuske investitore, posebno kad je u pitanju javno privatno partnerstvo.

Ministar Jusko i veleposlanica Bodonyi razgovarali su i o situaciji s BHRT-om. Sugovornici su se složili da je BiH potreban ekonomski racionalan i profesionalno kvalitetan javni servis, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.