ukusno i fino

Kolač s breskvama: Poslužite ga sa sladoledom i oduševite sve na nedjeljnom ručku

Kolač s breskvama: Poslužite ga sa sladoledom i oduševite sve na nedjeljnom ručku
09.08.2021.
u 11:42
Pogledaj originalni članak

Kad vam treba nešto slatko, domaće i da miriše na ljeto onda pripremite ovu nevjerojatnu poslasticu.

Fantastičan kolač s breskvama, a bez jaja - jednostavan za pripremiti i nevjerojatno dobro se slaže sa sladoledom, piše Ordinacija.hr. 

 

SASTOJCI:

  • 110 grama maslaca
  • 3 srednje zrele breskve (očišćene i narezane na ploškice)
  • 200 grama šećera + 2 žlice šećera
  • 120 grama šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 240 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu
  • šlag ili sladoled po želji za serviranje

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 

Otopite maslac na umjerenoj vatri. 

Breskve stavite u veliku zdjelu i pospite s dvije žlice šećera. 

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte ostatak šećera, mlijeko i ekstrakt vanilije i sve zajedno dobro promiješajte. Smjesu umiješajte u rastopljeni maslac. 

Tako pripremljenu smjesu stavite u lim za pečenje i prekrijte s breskvama. Sve pospite sa šećerom u prahu. 

Pecite dok kolač ne poprimi zlatno-smeđu boju, oko 50 minuta, ovisno o pećnici. 

Poslužite toplo sa šlagom ili sladoledom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.