KŠC "Ivan Pavao Drugi"

Katolički školski centar u Bihaću u teškoj situaciji, upitan opstanak

Foto: NN
Katolički školski centar u Bihaću u teškoj situaciji, upitan opstanak
29.11.2019.
u 18:26
Ukoliko se ubrzo ne pronađe rješenje financiranja, ovaj školski centar mogao prestati postojati
Pogledaj originalni članak

Nastavno osoblje i učenici Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao Drugi" u Bihaću ukazali su okupljanjem u četvrtak na tešku situaciju u kojoj se već duže vrijeme nalazi ova obrazovna ustanova. 

Istaknuto je da bi, ukoliko se ubrzo ne pronađe rješenje financiranja, ovaj školski centar mogao prestati postojati. 

"Očekujemo da će Vlada USŽ konačno obratiti pažnju na ovu djecu i da će se već jednom pronaći rješenje ovog problema, zbog kojeg su u neizvjesnosti naša djeca, a i mi s njima", kazala je Amela Šimić, predsjednica Vijeća roditelja ove ustanove. Direktor KŠC "Ivan Pavao Drugi" Vedran Mihić još jednom je apelirao da se kroz proračunsko financiranje riješi problem Centra, pišu Nezavisne novine. 

Ova obrazovna ustanova se već duže vrijeme nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a zaposlenicima se duguje sedam osobnih dohodaka i toplih obroka. Problemi su započeli prije dvije godine, kada je Ministarstvo obrazovanja USŽ odlučilo uskratiti financiranje Srednje medicinske škole, koja djeluje u okviru tog školskog centra, čiji je rad započeo prije pet godina.

Obrazloženo je to time da za funkcioniranje te škole ne postoji javni interes te je ukinuto njeno proračunsko financiranje, a svi troškovi prebačeni su na osnivača, odnosno Banjolučku biskupiju. 

Inače, u sklopu Centra već dugi niz godina djeluju osnovna škola i Gimnazija, a njihov rad se neometano financira iz županijskog proračuna. 

Mihić kaže kako im na godišnjoj razini nedostaje oko 300.000 maraka kako bi mogli neometano funkcionirati te ističe kako su u proteklom razdoblju obavili niz razgovora s predstavnicima vlasti i nadležnih institucija, da je bilo raznih obećanja, ali nisu realizirana. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.