Borba za vlast

Kasumović najavio osnivanje političke stranke

Kasumović najavio osnivanje političke stranke
22.10.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Novoizabrani gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potvrdio je da su u tijeku razgovori o osnivanju nove političke opcije na razini cijele BiH koja će biti istinska alternativa svim strankama s nacionalnim predznakom. Kasumović je u razgovoru za televiziju N1 otkrio kako su razgovori o osnivanju nove stranke već započeli, spomenuvši i nekoliko imena koja su u optjecaju. - Da budem iskren, postoje razgovori i pozivi sa svih strana. Ima tu novisnih gradonačelnika, ima osoba koje se ne slažu sa sadašnjom politikom SDA, ima članova ljevice, ali i mnogih drugih. Nema dvojbe, razgovori se vode, rekao je Kasumović. Navodi kako je 20 do 25 godina bilo sasvim dovoljno razdoblje da svi stanovnici BiH shvate kakvu politiku vode stranke s nacionalnim predznakom.

- Politizira se sve, od zraka, vode do šume. To više ne vodi ničemu građane BiH. Jednostavno se treba prestati s tim i krenuti u posao bez politike. Pozivam sve kvalitetne osobe koje mogu biti alternativa tome da krenu u to, kazao je Kasumović. Prema njegovim riječima, nova politička opcija bila bi poželjna za sve građane BiH.

- Takvoj opciji prišao bih u punom kapacitetu. Potrebno je da u njoj budu zastupljena sva tri konstitutivna naroda i ostali, ističe novoizabrani gradonačelnik Zenice. Na pitanje kada se može očekivati osnivanje takve političke opcije, Kasumović kaže da bi do toga moglo doći mnogo prije općih izbora 2018. - Ovakva stranka se ne bi bavila ustavnim uređenjem i pitanjima kojim građani BiH svjedoče godinama. Ustavno uređenje je takvo kakvo jest i gotovo. Zanimanja nove opcije bila bi jasna i napredna, a to su euroatlantske integracije i bolji život građana BiH. Nikakve entitetske stranke me ne bi zanimale, poručio je Kasumović. Napominje da se često nalazi u međunarodnim krugovima te smatra da bi takav projekt naišao na veliku potporu međunarodne zajednice. - Takav projekt treba podržati. To je jedini način da BiH vodimo naprijed, rekao je Kasumović. Novi gradonačelnik Zenice u posljednje vrijeme mnogo je govorio o privatizaciji unutar SDA, te da su građani to prepoznali na lokalnim izborima. - Gdje god se pojavila alternativa na izborima, pobijedila je. Građani su siti takvih politika. Osjetim to. Uvjeren sam da nacionalne stranke na idućim izborima neće sastaviti vlast, mišljenja je Kasumović. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.