Pposavina

Kardinal Puljić podijelio sakrament Krizme za 26 mladih u župi Imena Marijina Oštra Luka

Kardinal Puljić podijelio sakrament Krizme za 26 mladih u župi Imena Marijina Oštra Luka
06.06.2021.
u 17:12
Pogledaj originalni članak

Posjet Vrhbosanskog nadbiskupa Kardinala Vinka Puljića župi Imena Marijina Oštra Luka – Bok u općini Orašje, bio je u znaku velikog slavlja ovdašnjeg katoličkog puka. U ispunjenoj župnoj crkvi, sagrađenoj prije točno 55 godina, kardinal Puljić je pod Velikom svetom misom podijelio Sakrament svete Potvrde za 26 krizmanika iz O.Luke i Boka.

Kardinal Puljić je svečano misno slavlje predvodio u koncelebraciji sa dekanom Šamačkog dekanata Prečasnim fra Antom Pušeljićem i župnikom vlč. Zlatkom Ivkićem. U ime svih krizmanika kao i vjernika okupljenih u župnoj crkvi, biranim pozdravnim riječima dobrodošlice, krizmanici brat i sestra Gabrijela i Gabrijel Oršolić su iskazali želju da Duh sveti čuva njihove roditelje i kumove koji svojom predanošću i potporom s njima dijele radost odrastanja u vjeri. -Spremni smo posvjedočiti svoju vjeru i primiti darove Duha svetoga, stoga Uzoriti, polaganjem vaših ruku mi molimo i želimo postati zreli članovi crkve kako bi mogli živjeti, svjedočiti i umnažati darove Duha svetoga, poručili su krizmanici, te Kardinalu Puljiću uručili prekrasan buket cvijeća.

Potpora i oslonac krizmanicima
Nadbiskup Vinko Puljić je srdačno zahvalio na toplim riječima dobrodošlice župniku i subraći svećenicima, kao i cjelokupnoj župskoj zajednici koja je u velikom broju došla proslaviti silazak Duha svetoga na krizmanike da ih utvrdi u krsnoj vjeri. -Vjerujem da će te me razumjeti da će mi biti najdraži cvijet u buketu, ako prođe moja molba da jedno ide u samostan, a jedno u sjemenište, kazao je Kardinal Puljić i poručio krizmanicima da budu vjerni Kristovoj crkvi, a roditeljima kao prvim učiteljima vjere koju prenose svojim životom i praksom, kako je njihova odgovornost prenijeti svjedočenu vjeru svojoj djeci. -Dragi krizmanici, nemojte dozvoliti materijaliziranje vaše Krizme. Ne dozvolite da vam darovi budu važniji od kumstva ili ručak od slavlja mise. Kumovima poručujem da, stati iza kumčeta i držati desnu ruku na ramenu nije samo forma. Potrebno je kada padnu u krizu, da
stanete iza njih, budete im potpora i osoba od povjerenja i da u vama pronađu oslonac, istaknuo je Kardinal Vinko Puljić u prigodnoj propovijedi na svečanosti podjele Sakramenta Svete Potvrde u župnoj crkvi u Oštroj Luci gdje je po završetku misnog slavlja primio prigodne darove domaćina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.