genijalno

Kad isprobate ovaj pomaknuti recept za Schwartzwald tortu drugi vas više neće zanimati

Foto: Nikola Matić
Kad isprobate ovaj pomaknuti recept za Schwartzwald tortu drugi vas više neće zanimati
15.01.2022.
u 09:14
Pogledaj originalni članak

Sirova prehrana nije hit-dijeta, to je stil života koji podrazumijeva konzumaciju nekuhane, nepečene i neprerađene hrane. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima, a pritom se ne uništavaju enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Da bismo vas nagovorili da se i sami okušate u pripremi sirove hrane donosimo vam recept kojem nećete moći odoljeti!

Schwarzwald torta

Podloga:

2 šalice oraha

1 šalica datulja

3 žlice kakao-praha

1,5 žlica kakao-zrna

Priprema:

Prvo bademe miksajte do brašna, dodajte datulje i miksajte. Stavite kakao-prah, kakao-zrna i miksajte dok se sve zajedno ne poveže. Polovicu šalice kore ostavite sa strane za dekoraciju vrha torte. Po kori poslažite jedan red očišćenih višanja.

Krema:

 
 

3 šalice indijskih oraščića namočenih 2 sata

1 šalica orašastog mlijeka

3/4 šalice agavina sirupa

2 žlice limuna

1 žličica vanilije u prahu

3/4 šalice kakao-mase

Priprema:

U blender stavite indijske oraščiće, mlijeko, limun, vaniliju i miksajte do glatke kreme. Na kraju dodajte kakao-maslac i miksajte ponovo. Raširite kremu po kori, koristite špatulu da biste jednolično razmazali kremu.

Vrh:

2 šalice svježih i/ili zamrznutih višanja, očišćenih

Uzmite 1 šalicu višanja i rasporedite ih po vrhu kreme. Štapićem utisnite svaku višnju u kremu. Uzmite ostatak višanja i rasporedite ih po vrhu torte. Ostatak kore možete posipati za dekoraciju. Spremite tortu u zamrzivač na dva sata, prije posluživanja. U zamrzivaču može stajati do 1 mjesec ili u hladnjaku do 3 dana. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.