Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

Jović na konferenciji 'Balkan – jačanje veza na putu prema Europskoj uniji'

Jović na konferenciji 'Balkan – jačanje veza na putu prema Europskoj uniji'
08.12.2016.
u 12:29
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović i šef ureda zamjenika Milanko Tošić prisustvovali su konferenciji pod nazivom „Balkan – jačanje veza na putu prema Europskoj uniji“, koja je održana u Briselu.

U okviru konferencije upriličen je i razgovor sa Johannesom Hahnom, europskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, a govorilo se o nastavku pregovora o članstvu sa zemljama zapadnog Balkana, jačanju regionalnih veza i dobrosusjedskih odnosa, unapređenju tržišne ekonomije, te o migracijskim problemima i opasnostima od radikalizacije.

Aktualne teme bile su i politika zapošljavanja i uloga mladih.

Na skupu je istaknuto da će jačanje veza, posebno u sektorima transporta i energije, pomoći zemljama zapadnog Balkana da privuku više investicija, time jačajući regionalni ekonomski rast i sposobnost otvaranja novih radnih mjesta.

Na konferenciji su govorili i ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko, generalni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Goran Svilanović, predsjednica Odbora Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack, te predstavnici Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, priopćeno je iz Ureda zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Predraga Jovića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.